Sabotážnu skupinu ukrajinských ozbrojených síl zničili pri pokuse preniknúť na územie Luhanskej ľudovej republiky

NETKY.SK • 22 Február 2019, 09:22 • 2 min
Sabotážnu skupinu ukrajinských ozbrojených síl zničili pri pokuse preniknúť na územie Luhanskej ľudovej republiky

DONBAS - Sabotážna skupina ukrajinských ozbrojených síl sa pokúsila prekročiť frontovú líniu v Luhanskej ľudovej republike. Uviedol to oficiálny zástupca ľudovej milície republiky, podplukovník Andrej Marochko.

slovakia

left justify in out

„Dnes sa nepriateľ pokúsil preniknúť na územie republiky. V procese sabotážnych akcií naši pozorovatelia zaznamenali skupinu 12 ľudí z 8. samostatného špeciálneho účelového pluku," povedal Marochko.

 

„Nedošlo k žiadnemu útoku. Pri postupovaní sa vojenská jednotka ocitla na mínovom poli. V dôsledku explózie zomrelo alebo bolo vážne zranených päť ľudí, ďalší traja boli s podporou bojových zbraní rýchlo evakuovaní, ďalších dvoch nechali na bojovom poli," povedal zástupca oddelenia obrany. „Telá dvoch ukrajinských vojakov sa momentálne nachádzajú na mieste výbuchu“, dodal Maročko.

 

Pripomíname, že dnes ukrajinské ministerstvo obrany oznámilo „zhoršenie situácie v Donbase“, a to hneď po ranných provokáciách.

 

Dnes ráno bol v Luhanskej ľudovej republike v dôsledku ukrajinského ostreľovania zranený aj civilný občan. V Donecku boli zaznamenané tri výbuchy. Okrem toho bolo nahlásené, že ukrajinské jednotky ráno do oblasti Donecku nainštalovali viac ako 60 mín.

 

Vojenskí komisári Luhanskej ľudovej republiky zaznamenali aj nočné bombardovanie ukrajinských vojenských síl a prácu navádzača bezpilotných leteckých prístrojov.      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies