Sabol si vyhradil mesiac na spoznanie Seničanov

NETKY.SK • 11 September 2015, 15:39 • 2 min
Sabol si vyhradil mesiac na spoznanie Seničanov

SENICA - Tento týždeň sa novým hlavným trénerom futbalového A-tímu fortunaligového účastníka FK Senica stal Juraj Sabol. Asistentom iba 31-ročného kouča je Michal Ščasný, syn súčasného kormidelníka pražskej Sparty Zdeňka Ščasného.

slovakia

left justify in out

Bývalý lodivod druholigového MFK Tatran Liptovský Mikuláš Sabol sa v prvom mesiaci pôsobenia na Záhorí bude predovšetkým zoznamovať s novými zverencami.


"V priebehu rozhovorov som dostal nejaké informácie, niečo som vedel aj sám. Ťažko zatiaľ posúdiť káder, teším sa na robotu. Mám rád takúto skladbu, keď okolo troch alebo štyroch skúsených hráčov behá mladosť a dravosť. Kabína je mladá a dynamická, takto to postavíme i v Senici. Do októbrovej reprezentačnej prestávky príde k úpravám, najmä v tréningovom procese. Prvý mesiac sa budeme spoznávať a, samozrejme, pokúsime sa získať potrebné body do tabuľky. V hlave mám herný prejav ujasnený, treba však čas na jeho implementovanie," ozrejmil Juraj Sabol vo videorozhovore na oficiálnej internetovej stránke senického klubu.


Zmeny sa v FK udiali aj v realizačných tímoch mládežníckych mužstiev. Jozef Dojčan po novom vedie "devätnástku", jej doterajší tréner Peter Jakuš sa presunul do "šestnástky" a odchody postihli Lukáša Kaplana s Júliusom Dienešom.


Počas septembrového asociačného termínu došlo na Záhorí aj k viacerým hráčskym pohybom. Do Žiliny zamieril Filip Hlohovský, opačným smerom na ročné hosťovanie išiel 19-ročný stredopoliar Michal Klec. Do konca tohto kalendárneho roka bude v Senici hosťovať mladý český obranca Tomáš Vengřínek. "Chcem tu hlavne nastupovať. Ide o moje prvé pôsobisko mimo Ostravy, cítim sa tu zatiaľ výborne," prezradil na webe fksenica.eu odchovanec ostravského Baníka Vengřínek.


V piatom klube konečného poradia minulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže budú do mája 2016 hosťovať mladíci Walter Musona a Wisdom Mutasa zo Zimbabwe. Devätnásťročný krídelník či ofenzívny stredopoliar Musona je reprezentantom spomenutej africkej krajiny do 23 rokov, Mutasa má na konte už aj tri štarty v seniorskom národnom mužstve. "Sme pripravení na novú skúšku v našej kariére. Hrať v Európe bolo vždy mojím snom. Som veľmi rád, že sa mi splnil. Dúfam, že sa o Slovensku mnoho naučím," vyjadril sa druhý menovaný.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies