Sabo je novou posilou PAOK-u Solún, podpísal štvorročný kontrakt

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:27 • 2 min
Sabo je novou posilou PAOK-u Solún, podpísal štvorročný kontrakt

SOLÚN - Slovenský futbalový stredopoliar Erik Sabo definitívne opúšťa Spartak Trnava a sťahuje sa do gréckeho PAOK- Solún. V utorok podpísal s účastníkom play off Európskej ligy zmluvu na štyri roky. TASR o tom informoval Michal Čierny zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá hráča zastupuje a transfer sprostredkovala.

slovakia

left justify in out

„Je to krok vpred v mojej kariére. Klub zatiaľ detailne nepoznám, viem však, že majú skvelých fanúšikov, rovnako ako Trnava. Samotné mužstvo má kvalitu, bolo to vidieť už počas nášho zápasu. Z tohto pohľadu teda môžem povedať, že idem do lepšieho. Ďalšou motiváciou je aj to, že hrajú Európsku ligu. Trnava mi bude chýbať, som jej odchovanec. Budú mi chýbať ľudia, moji kamaráti a predovšetkým skvelí fanúšikovia. Nesmiem zabudnúť ani na svojich spoluhráčov. Moje ciele sú jasné – chcem hrávať a presadiť sa. Nerád by som sedával na lavičke, to však bude samozrejme závisieť len od mojich výkonov. Bol by som rád, ak by mi prestup pomohol aj k slovenskej reprezentácii. Je to lepšia liga, kvalita je vyššia a budem viac na očiach reprezentačnému trénerovi Kozákovi. Z prestupu mám samozrejme veľkú radosť. Zároveň by som sa rád poďakoval Trnave za to, že mi dala šancu v mužskom futbale a napokon aj za to, že mi prestup do Grécka umožnila," povedal Sabo tesne po podpise zmluvy.

 

Viac o pozadí prestupu prezradil Roman Vojtek zo spoločnosti Stars and Friends. "Erik dnes podpísal zmluvu na štyri roky. Je to dobrý klub s vysokými ambíciami. Záujem o Erika bol veľký, keďže má kvalitu a dáva góly a jeho štatistiky sú výborné. Je to zároveň člen širšieho kádra reprezentácie. Erik mal viacero dobrých možností na prestup, no rozhodli sme sa pre PAOK. Sledovali ho minimálne rok a počas tohto obdobia ho videli viackrát. Definitívne rozhodnutie padlo po dvojzápase s Trnavou. Majú pravidelne majstrovské ambície, v tomto prestupovom období k nim prišlo viacero dobrých hráčov a stále hrajú aj v Európskej lige. Z tohto pohľadu to teda hodnotíme ako dobrý prestup," povedal Vojtek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies