Saakašvili vyzýva Porošenka, aby odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 20 December 2017, 08:46 • 2 min
Saakašvili vyzýva Porošenka, aby odstúpil z funkcie

KYJEV - Niekdajší gruzínsky prezident a bývalý gubernátor Odeskej oblasti na Ukrajine Michail Saakašvili zverejnil otvorený list, v ktorom ukrajinského prezidenta Petra Porošenka vyzýva, aby sa vzdal svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

V liste zverejnenom na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook Saakašvili Porošenka vyzýva: "Priznajte sám sebe i národu, že vy i vaši druhovia nie ste schopní a nechcete meniť Ukrajinu k lepšiemu. Váš dobrovoľný odchod je takmer poslednou šancou, ako prekonať politickú krízu, ktorá sa bude inak len prehlbovať." Saakašvili tiež v liste píše, že prezident, ktorý dobrovoľne odstúpil, podriadiac sa tak vôli národa, "môže počítať so zmiernením trestu a udelením milosti".

 

Saakašvili vo svojom liste Porošenka znova obvinil z neochoty uskutočňovať na Ukrajine reformy, ako aj "z bezhraničnej chamtivosti, ktorú národ Ukrajiny nebude trpieť". Nerealizované reformy a korupcia urobili z ukrajinského prezidenta "najväčšie rozčarovanie a antihrdinu pre Ukrajincov".

 

Líder ukrajinského opozičného Hnutia nových síl sa v liste vrátil aj k nedeľňajším stretom svojich prívržencov s políciou, v ktorých bolo zranených 60 ľudí. Incidenty boli podľa neho vyprovokované vedením krajiny. "Priznávam, dal som sa nachytať. Budem za to niesť politickú zodpovednosť," napísal Saakašvili.

 

Saakašvili je na Ukrajine vyšetrovaný v súvislosti s podozrením, že pomáha členom zločineckých organizácií a zatajuje ich trestnú činnosť. Saakašvili všetky obvinenia odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona