Saakašvili si v Holandsku našiel prácu: bude prednášať na Speakers Academy

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 17:41 • 2 min
Saakašvili si v Holandsku našiel prácu: bude prednášať na Speakers Academy

AMSTERDAM - Bývalý gubernátor Odeskej oblasti Michail Saakašvili, ktorého nedávno ukrajinské úrady vyhostili do Poľska, si našiel prácu v Holandsku. Ako napísal na svojej facebookovej stránke, bude prednášať na vzdelávacom inštitúte Speakers Academy v holandskom Rotterdame.

slovakia

left justify in out

"Dohodol som sa na spolupráci so Speakers Academy. Kým som v Európe, budem si zarábať na živobytie prednáškami," napísal Saakašvili. Vyjadril tiež nádej, že prednášať nebude dlho, ale že svoje skúsenosti z politiky využije už čoskoro na odstránenie oligarchov od moci a presadenie reálnych reforiem.

 

Ukrajinské úrady vo februári Saakašviliho vyhostili do Poľska, odkiaľ odcestoval do Holandska, kde získal identifikačný preukaz s právom na pobyt a prácu v EÚ.

 

Vlani v lete Saakašvili prišiel o ukrajinské občianstvo, ktorého bol zbavený na základe rozhodnutia prezidenta Petra Porošenka. Saakašvili bol v tom čase v USA, odkiaľ sa mu na Ukrajinu podarilo vrátiť, a to pešo a za pomoci svojich prívržencov, ktorí mu doslova prerazili kordón na ukrajinskej hranici.

 

Na jeseň a začiatkom zimy Saakašvili ako líder Hnutia nových síl stál na čele protestov proti súčasnej vláde a proti Porošenkovi. Saakašviliho potom ukrajinská pohraničná služba zadržala a vyhostila do Poľska. Ukrajinské úrady mu zakázali vstup na územie krajiny do roku 2021.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies