Saakašvili neprišiel na výsluch: Obáva sa, že ho chcú vyhostiť

NETKY.SK • 27 December 2017, 06:20 • 2 min
Saakašvili neprišiel na výsluch: Obáva sa, že ho chcú vyhostiť

KYJEV - Bývalý gruzínsky prezident Michail Saakašvili, ktorý je v súčasnosti jednou z hlavných postáv ukrajinskej opozície, neprišiel v utorok na výsluch do kyjevskej centrály ukrajinskej tajnej služby SBU.

slovakia

left justify in out

Jeho právnik Pavlo Bohomazov pritom ešte v pondelok hovoril, že Saakašvili sa na výsluch dostaví, no v utorok jeho druhý právnik Chornolutsky informoval, že gruzínsky exprezident do budovy tajnej služby nepríde. Saakašvili sa obáva, že ukrajinská tajná služba "pripravuje podmienky na jeho vyhostenie z krajiny". Okrem toho sa už dávnejšie domáhal toho, aby ho nevyšetrovala tajná služba, ale regulárna polícia.

Saakašviliho zatkli už začiatkom decembra, no súd po troch dňoch rozhodol o jeho prepustení. Žalobca sa následne pokúšal presadiť, aby na Saakašviliho uvalili aspoň domáce väzenie, to však súd zamietol tiež.

Saakašvili žije na Ukrajine od roku 2015, pričom istý čas pôsobil aj ako gubernátor Odeského regiónu. Do tejto funkcie ho vymenoval ukrajinský prezident Petro Porošenko, neskôr sa však títo dvaja politici rozhádali a Saakašvili vzápätí prišiel o ukrajinské občianstvo. Aktuálne je tak človekom bez občianstva, keďže toho gruzínskeho ho v jeho bývalej vlasti zbavili už predtým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies