S. Yates vyhral Vueltu, Sagan v záverečnej etape druhý za Vivianim

NETKY.SK • 16 September 2018, 21:47 • 2 min
S. Yates vyhral Vueltu, Sagan v záverečnej etape druhý za Vivianim

MADRID - Britský cyklista Simon Yates z tímu Mitchelton-Scott sa stal víťazom 73. ročníka Vuelty.

slovakia

left justify in out

 

V záverečnej 21. rovinatej etape obsadil Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) druhé miesto, keď v špurte nestačil iba na Taliana Eliu Vivianiho (Quick-Step Floors). Tretí bol ďalší taliansky jazdec Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Yates zvíťazil s celkovým náskokom 1:46 min. pred Španielom Enricom Masom (Qick-Step Floors) a Kolumbijčanom Miguelom Lopezom (Astana), ktorý stratil na víťaza 2:04 min.

Posledná etapa tohtoročnej Vuelty patrila šprintérom. Počas 101 km dlhej trate z Alcorcónu do Madridu sa pokúsili o únik viaceré skupinky, no každá získala náskok pred pelotónom len pár sekúnd a ani jedna nerobila hlavnému balíku žiadne starosti.

Dvadsať km pred cieľom bola vpredu trojica Diego Rubio (Burgos BH), Joey Rosskopf (BMC) a Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias), no pelotón ich onedlho dostihol.

V záverečnom špurte dominoval Viviani, Sagan obsadil štvrtýkrát na tohtoročnej Vuelte druhé miesto.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies