S USA si budeme meniť informácie o páchateľoch sexuálnych činov

NETKY.SK • 27 September 2016, 11:12 • 2 min
S USA si budeme meniť informácie o páchateľoch sexuálnych činov

BRATISLAVA - Spojené štáty americké a Slovensko sa dohodli na vzájomnej výmene informácií o pohybe páchateľov odsúdených za sexuálne trestné činy spáchané na deťoch.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, štátny tajomník pre medzinárodné záležitosti ministerstva vnútornej bezpečnosti Spojených štátov amerických Alan Bersin a generálna riaditeľka Kancelárie ministra vnútra Dušana Višňovská podpísali memorandum o vzájomnej výmene informácií 22. septembra. Zámerom memoranda je vzájomné poskytovanie informácií o známych medzinárodných cestách týchto jednotlivcov.

 

Informácie budú krajiny používať na účely výkonu trestov alebo vyšetrovania, rovnako ako aj pri rozhodovaní o povolení na vstup jednotlivca do príslušnej krajiny. "Toto je druhá dohoda svojho druhu, po podpise dohody s Veľkou Britániou v júni 2015. Dohoda berie na vedomie zámer vlád vzájomne si poskytovať podporu a osvedčené postupy za účelom boja proti sexuálnemu vykorisťovaniu detí v cestovnom ruchu ako súčasť úsilia jednotlivých krajín chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním," uviedol Lazarov.

 

Snaha o výmenu informácií Sekcie vnútornej bezpečnosti Imigračného a colného úradu USA s názvom "Operácia strážny anjel“ podporuje vyšetrovanie trestných činov amerických občanov alebo ľudí s trvalým pobytom v USA, ktorí cestujú do zahraničia s úmyslom nezákonného sexuálneho správania s osobou mladšou ako 18 rokov. Lazarov uviedol, že ministerstvo vnútra spolupracuje s partnermi, ktorí sa venujú ochrane detí doma aj v zahraničí, aby identifikovalo hlavné hrozby pre deti, koordinovalo elimináciu hrozieb a vyvodilo voči páchateľom zodpovednosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies