S upratovaním budú v Bratislave pomáhať aj väzni

NETKY.SK • 28 Január 2016, 10:29 • 2 min
S upratovaním budú v Bratislave pomáhať aj väzni

BRATISLAVA - S upratovaním hlavného mesta budú v tomto roku pomáhať aj dvaja odsúdení. Na takejto spolupráci sa dohodla bratislavská radnica s Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody, zmluva je uzavretá do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Väzni budú pracovať každý týždeň od pondelka do piatka, upratovať budú okolie mestských objektov, verejné priestranstvá či mestské budovy. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

 

Podľa zmluvy, ktorú hlavné mesto podpísalo s bratislavskou väznicou, budú s upratovaním v Bratislave pomáhať dvaja odsúdení, ktorí sú zaradení do výkonu trestu odňatia slobody. Podľa bratislavskej radnice ide o väzňov, ktorí sú odsúdení za ľahšie zločiny. Dozerať na nich bude počas prác dozorca z väznice. S prácou väzňov má už hlavné mesto skúsenosti, rovnakú spoluprácu totiž bratislavská radnica uzavrela už vlani. Odsúdení pre hlavné mesto pracovali od októbra do konca minulého roka. "Aj takýmto spôsobom chceme rozšíriť kapacity pracovníkov, ktorí sa starajú o čistotu v našom meste. Čistota verejných priestorov je veľmi dôležitá a musíme využiť všetky možnosti pomoci, ktoré sú dostupné," dodal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies