S týmito radami sa do formy dostanete raz-dva

NETKY.SK • 11 September 2017, 11:39 • 2 min
S týmito radami sa do formy dostanete raz-dva

BRATISLAVA - Dopriali ste si počas leta rôzne maškrty a teraz sa potrebujete vrátiť naspäť do formy, posilniť svaly alebo zhodiť nejaké to kilo navyše? S našimi radami to isto zvládnete...

slovakia

left justify in out

Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom ako si zlepšiť kondíciu je zaradenie pravidelnej fyzickej aktivity do každodenného života. Najskôr može ísť o rýchlu prechádzku v parku každý deň 30 minút, postupne môžete pridávať ďalšie aktivity, ktoré vás bavia. To je dôležité. Pokiaľ pohyb nie je zábava, nemôže nikomu v pravidelnom režime dlho vydržať.

 

Nemusíte hneď lámať rekordy v behu. Pre začiatok vám stačí už spomínaná chôdza, byciklovanie, plávanie, korčuľovanie, v zime lyžovanie či bežkovanie. A potom celá rada fitness aktivít a tiež behanie, ktoré v posledných rokoch zažíva obrovský boom.

 

obrazok

 

Veľmi dôležité je aby ste hneď na začiatok nepreceňovali svoje sily. Ak ste sa naozaj dlho nehýbali a k tomu máte nejaké to kilo navyše určite sa vyplatí konzultácia s odborníkmi. A to ako s obvodným lekárom tak aj s osobným trénerom, ktorý vám nastaví fitness porgram priamo na mieru. Nebudete sa tak musieť bát svalovej horúčky alebo kŕčov z prílišného namáhania svalov.

 

Veľa ľudí rieši, pri akej fyzickej aktivite narastú svlay, a pri ktorej sa stráca tuk. Všeobecne platí, že silové cvičenie buduje svalovú hmotu a vytrvalostné-teda také, pri ktorom sa nezadýchame, pomáha budovať vytrvalosť a snižovať tukovú zásobu.

 

obrazok

 

Nemusíte chodiť do posilňovne na hodinu každý deň. Aby ste na sebe pocítili zmenu stačí vám buď 30-minút každý deň alebo aspoň 5 x v týždni, alebo 10 tisíc krokov denne. Ak to časovo nezvládate, doporučuje sa minimálne 2 x týždne vykonávať konkrétnu aktivitu ako tréning a k tomu každý deň dostatok krokov. Aktivity by sa mali striedať, teda mali by ste ako behať, tak aj posilňovať a naťahovať sa napríklad prostredníctvom jógy.

 

Ak sa chcete dostať do formy je dôležité upraviť aj jedálniček. Bez kvalitných živín nebude ani naše telo správne fungovať. Čo jeme, je veľmi dôležité.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies