S tvrdým tónom proti Putinovi súhlasia tri štvrtiny Nemcov

NETKY.SK • 28 November 2014, 20:52 • 2 min
S tvrdým tónom proti Putinovi súhlasia tri štvrtiny Nemcov

BERLÍN - Takmer 60 percent Nemcov súhlasí s hospodárskymi sankciami, ktoré EÚ uvalila na Rusko v reakcii na dianie na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu televízie ZDF, ktorá jeho výsledky zverejnila v piatok. Z nich vyplýva, že tvrdý postoj EÚ a vlády kancelárky Angely Merkelovej podporuje 58 percent opýtaných, čo je šesťpercentný nárast v porovnaní s októbrom. Až trom štvrtinám respondentov sa páči aj pritvrdený Merkelovej tón smerom k politike ruského prezidenta Vladimira Putina. Zlepšeniu jeho imidžu nepomohol ani minulý týždeň zverejnený rozhovor pre televíziu ARD. V ňom Putin označil aktuálne vzťahy medzi Berlínom a Moskvou za najlepšie v histórii.

 

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú najhoršie od pádu železnej opony koncom 80. rokov. Ruská vláda v auguste na jeden rok zakázala dovoz mäsa, rýb, mliečnych produktov, ovocia a zeleniny z krajín Európskej únie, USA, Kanady, Austrálie a Nórska. Urobila tak v reakcii na ekonomické sankcie voči Rusku, ktoré Západ obviňuje z rozpútania niekoľko mesiacov trvajúcej krízy na juhovýchode Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies