S reprezentáciou sa neobchoduje, pripomína Švehla

NETKY.SK • 19 August 2015, 17:23 • 2 min
S reprezentáciou sa neobchoduje, pripomína Švehla

BRATISLAVA - Róbert Švehla sa z pozície nového generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie bude usilovať, aby zloženie národného tímu novovymenovaného trénera Zdena Cígera neovplyvnili júnové voľby prezidenta zväzu, v ktorých dovtedajší šéf Igor Nemeček zdolal Richarda Lintnera.

slovakia

left justify in out

Drvivá väčšina súčasných opôr národného tímu sa podpísala pod vyhlásenie nedôvery Slovenskému zväzu ľadového hokeja. Odmietajú spájať svoje mená so zväzovou identitou a chystajú na súčasné vedenie utvárať tlak na prijatie radikálnych zmien na zlepšenie situácie v slovenskom hokeji.


"Sú to reprezentanti, na ktorých sa stavalo. Verím, že s tým nebude problém. Reprezentácia je svätá, s ňou sa neobchoduje. Musíme všetkých hráčov presvedčiť, lebo národný tím nie je len o nich, ale aj o fanúšikoch a celom hokeji. Aby sme zasa boli jednotní, mali dobré mužstvo, najmä na majstrovstvách sveta a ukázali dobrý hokej," vyjadril sa 46-ročný bývalý výborný obranca Švehla, ktorý v NHL za Floridu a Toronto odohral počas kariéry 655 zápasov.


Martinský rodák sa podľa vlastných slov teší na neľahkú výzvu. "Je to zodpovedná funkcia, veď vybrať hráčov na šampionát nie je jednoduché. Každý má u nás otvorené dvere, keď bude spĺňať hokejové aj morálne kritériá," poznamenal Švehla, ktorý sa hotuje rozprávať s hráčmi už po blížiacom sa exhibičnom zápase v Trenčíne medzi hviezdami NHL a Duklou. "Radi by sme urovnali vyhrotené veci, aby sme ich nemuseli riešiť pred šampionátom. Vtedy budeme mať hlavu niekde inde."


Švehla napriek bohatým skúsenostiam NHL nebude zámorským typom manažéra, ktorý má neporovnateľne vyššie kompetencie. "Zodpovední sme spoločne so Zdenom. Aj ďalší, ktorí budú v realizačnom tíme. Môže sa stať, že budeme mať o nejakom hráčovi odlišné predstavy, ale to je len dobré. Spolupráca by nás mala posúvať. Určite sa nejdeme hrať, kto je ten vyšší. Sme všetci na jednej lodi," doplnil Róbert Švehla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies