S Rafom sa tlačíme do limitov, vyhlásil šampión Djokovič

NETKY.SK • 12 November 2013, 10:55 • 2 min
S Rafom sa tlačíme do limitov, vyhlásil šampión Djokovič

LONDÝN - Novak Djokovič uzavrel tenisový rok na hlavnom okruhu rovnako grandiózne ako pred rokom - víťazstvom na šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne. Skvelý Srb však tentoraz nedostal bonus. Post jednotky musel prenechať zdolanému finalistovi Rafaelovi Nadalovi.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo svetový rebríček je zrkadlom celého roka, triumf na majstrovskom turnaji je odrazom momentálnej formy. A tá Djokovičova je v závere sezóny neuveriteľná. Od septembrovej prehry vo finále US Open s Nadalom vyhral 22 stretnutí a získal štyri turnajové tituly. K Pekingu a Šanghaju pridal v posledných dvoch týždňoch aj halový Paríž a Londýn. A najmä dvakrát jasne prevýšil Nadala, vo finále v Pekingu aj Londýne ho zdolal navlas rovnakým výsledkom 6:3, 6:4. A hoci celková bilancia dvoch najväčších rivalov súčasného tenisu hovorí stále v prospech húževnatého španielskeho ľaváka (22:17), momentálne Djokovič vyhráva na body. Po premenenom londýnskom mečbale zasa raz doprial svojmu slovenskému trénerovi Mariánovi Vajdovi víťazný tanček s ostatnými členmi realizačného tímu. 

"Naše zápasy s Rafom sú čoraz náročnejšie. Tlačíme jeden druhého do prekonávania vlastných limitov. Je to tým, že sa už veľmi dobre poznáme a vzájomne zo seba robíme lepších hráčov. Je to vždy tvrdá a poctivá práca, keď chcem zvíťaziť nad Nadalom. A najmä obrovská výzva," povedal 27-ročný Djokovič po svojom finálovom triumfe. 

Rodák z Belehradu sa stal siedmym hráčom v histórii, ktorý koncoročný majstrovský turnaj ovládol minimálne trikrát. Djokovič zvíťazil v rokoch 2008, 2012 a 2013 a zaradil sa do exkluzívnej skupiny k Rogerovi Federerovi (6 titulov), Ivanovi Lendlovi (5), Petovi Samprasovi (5), Iliemu Nastasemu (4), Borisovi Beckerovi (3) a Johnovi McEnroeovi (3). Jeho skvelý výkon vo finále v londýnskej 02 Arene osobne sledovala ďalšia tenisová legenda, Švéd Stefan Edberg. 

"Zlepšil som nejaké drobnosti vo svojej hre aj podaní a prinieslo to výsledky. Toto záverečné víťazstvo nech poslúži ako dobrý základ do nasledujúcej sezóny. Mám extra motiváciu a inšpiráciu, lebo chcem naďalej vyhrávať. Teraz však musí prísť na rad odpočinok a relax, kým sa znova nakopnem v januári na Australian Open," cituje Djokoviča server ATP World Tour. 

Srbský suverén môže pridať ešte jednu čerešničku na chutnom koláči pre svojich fanúšikov. Srbi koncom tohto týždňa hostia v Belehrade Čechov vo finále Davisovho pohára a so svetovou dvojkou na čele sú veľkými favoritmi. "Verím, že sa mi podarí vybojovať ďalšie veľké víťazstvo. Tentoraz aj pre svoju krajinu," uzavrel Djokovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona