S prípadom Volodymyra Yegorova súd nedokáže pohnúť

NETKY.SK • 12 November 2013, 10:20 • 2 min
S prípadom Volodymyra Yegorova súd nedokáže pohnúť

TRNAVA - Okresný súd v Trnave zrušil na dnes plánované hlavné pojednávanie s Ukrajincom Volodymyrom Yegorovom, ktorý je obžalovaný zo zorganizovania vraždy.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný bol zo Slovenska vyhostený, 19. septembra ho polícia odovzdala ukrajinskej strane. Súhlas na pojednávanie bez jeho prítomnosti nedal, pre rozhodnutie o vyhostení sa až do roku 2015 nemôže na Slovensko vrátiť. Súd má tak v jeho prípade zviazané ruky.

Verdikt o administratívnom vyhostení padol v júli 2010 po tom, ako bratislavský krajský súd potvrdil pre Volodymyra Yegorova štvorročný trest za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Je to jediný prípad, v ktorom bol Volodymyr Y. u nás právoplatne odsúdený. Krajský súd v Bratislave rieši kauzu, v ktorej je obžalovaný z piatich vrážd. Ukrajinec bol na Slovensku väzobne stíhaný v rôznych prípadoch od júna 2002. Trnavský súd sa zaoberá vraždou spolumajiteľa erotického salónu Dallas pri Galante Miloša Žilineka z roku 1999, ktorú podľa obžaloby Ukrajinec zorganizoval. Počas predchádzajúcich pojednávaní obžalovaný akúkoľvek účasť na tomto čine popieral. Hlavné pojednávanie malo pokračovať už 1. októbra, súd ho musel aj vtedy odročiť. 

Volodymyr Yegorov sa na Ústavom súde SR sťažoval proti verdiktu Krajského súdu v Trnave o jeho väzbe zo septembra minulého roku. Ústavný súd SR v náleze z 5. júna v jeho prípade uznal porušenie základného práva na osobnú slobodu, garantované ústavou. Okrem toho bolo porušené aj jeho právo na slobodu a bezpečnosť podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona