S prezidentom Zemanom rokoval ako prvý predseda ANO Andrej Babiš

NETKY.SK • 22 Január 2014, 14:16 • 2 min
S prezidentom Zemanom rokoval ako prvý predseda ANO Andrej Babiš

PRAHA - Líder hnutia ANO Andrej Babiš začal dnes na poludnie na Pražskom hrade kolo audiencií kandidátov na posty ministrov v koaličnej vláde Bohuslava Sobotku. Prezidentovi Milošovi Zemanovi so sebou priniesol aj pozornosť v podobe darčekového koša plného údenín.

slovakia

left justify in out

"K prezidentovi, samozrejme, nejdem s prázdnymi rukami, ale veziem mu kôš Kosteleckých údenín. Musím si robiť aj reklamu," povedal so smiechom pred cestou na Hrad kandidát na post ministra financií. Krvavnice a jaternice, ktoré Zeman zbožňuje, však v koši neboli, píše spravodajský server Novinky.cz.

Babiš pred stretnutím dodal, že chce byť na Hrade o štvrť hodiny skôr. "Som zo starej školy a ponáhľam sa," povedal Babiš. Na ďalšie otázky už neodpovedal. Po stretnutí s prezidentom Zemanom predseda ANO uviedol, že okrem priorít v rezorte financií hovoril aj o ministerstve obrany, na ktoré je nominovaný Martin Stropnický. Zeman mal voči nemu výhrady. Babiš je presvedčený, že Stropnický post zvládne, konštatujú Novinky.cz. 

"Dlho sme diskutovali o rezorte obrany, pretože pán prezident je tvrdohlavý a stále má výhrady k pánu Stropnickému, ale myslím alebo aspoň dúfam, že som ho presvedčil, že by to malo byť v poriadku," povedal Babiš. Zemanovi prekáža, že Stropnický nemá dostatok skúseností na vedenie rezortu obrany.

Babiš podľa svojich slov argumentoval tým, že ministri si budú navzájom pomáhať a pracovať tímovo. "Takže si myslím, že to pán Stropnický zvládne," dodal Babiš.

V oblasti financií obaja politici rokovali o otázke prijatia eura. "Pán prezident si myslí, že do piatich rokov splníme maastrichtské kritériá, aby sme mohli prijať euro. Česká republika je exportná krajina, máme prebytok 300 miliárd, takže pre nás je kurz dôležitý. Určite perspektívne nemám problém, aby sme mali euro, bez toho, aby sme, samozrejme, ručili za záväzky Grécka alebo Španielska," dodal Andrej Babiš, citovaný spravodajským serverom Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona