AKTUALIZÁCIA: S požiarom výrobnej haly v Šuranoch bojujú hasiči už 7 hodín

NETKY.SK • 27 Január 2020, 11:44 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: S požiarom výrobnej haly v Šuranoch bojujú hasiči už 7 hodín

ŠURANY – Hasičom sa ani po piatich hodinách nepodarilo dostať pod kontrolu požiar výrobnej haly v Šuranoch v Novozámockom okrese. Momentálne na mieste zasahuje 57 profesionálnych a 27 dobrovoľných hasičov, ktorí sa snažia požiar zlikvidovať.

slovakia

left justify in out

Monitoring ovzdušia

Na mieste udalosti sa nachádzajú aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória z Nitry, ktorí vykonávajú monitoring ovzdušia. "Hasiči si v blízkosti zasiahnutej budovy zriadili čerpacie stanovisko, z ktorého prostredníctvom kyvadlovej dopravy dovážajú vodu na požiarisko," informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

img

 

Hala horí už od 5:00 ráno

Novozámockí policajti prijali oznámenie o požiari v areáli bývalej šurianskej firmy Elitex v skorých ranných hodinách. Horí tam hala číslo 5, v ktorej boli uskladnené pneumatiky a priestory okolitých prevádzok. "Požiar si zatiaľ nevyžiadal žiadne zranenia, ani obete na životoch, ani nemá vplyv na dopravu v okolí. Z areálu však museli pre zadymenie odísť viacerí zamestnanci aj vzdialenejších firiem," informovala polícia na sociálnych sieťach.

 

img

 

Aktualizácia

Podľa slov Zuzany Farkasovej z prezídia Hasičského a záchranného zboru vykonali pracovníci Kontrolného chemického laboratória z Nitry merania v smere šírenia dymu v oblastiach Úľany nad Žitavou, Hul, Dolný Ohaj a Šurany. "Neboli zaznamenané zvýšené hodnoty škodlivé pre občanov, nedošlo ani k znečisteniu prostredia. Merania v týchto oblastiach sa budú vykonávať opakovane," uviedla Farkasová.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies