S požiarom lesného porastu v Lúke bojovali hasiči sedem hodín

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 15:40 • 2 min
S požiarom lesného porastu v Lúke bojovali hasiči sedem hodín

LÚKA – Takmer sedem hodín bojovalo v pondelok (13. 4.) sedem profesionálnych a asi 50 dobrovoľných hasičov s požiarom lesného porastu v katastri obce Lúka v okrese Nové Mesto nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, požiar zasiahol lístie a hrabanku v bukovom lese.

 

Silný vietor rozšíril požiar

Požiar vypukol v strmom lesnom teréne, požiarisko bolo z jednej strany ohraničené lesnou cestou, v dôsledku silného vetra sa požiar šíril smerom k horizontu.

 

„Vzhľadom na strmý terén hasili hasiči požiar pomocou vakov, dopravu vody zabezpečovali príslušníci HaZZ na štvorkolkách. Krátko po poludní sa im podarilo požiar lokalizovať, okolo 17.00 h sa im ho podarilo zlikvidovať,“ doplnil Petrík.

 

Pomáhali aj dobrovoľníci

Ako dodal, počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj zamestnanci Lesov SR a viac ako 50 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí Hôrka nad Váhom, Pobedím, Kálnica, Nová Ves nad Váhom, Modrovka, Lúka nad Váhom a Beckov.

 

Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona