S poľadovicou treba počítať na západnom a strednom Slovensku

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 06:00 • 2 min
S poľadovicou treba počítať na západnom a strednom Slovensku

BRATISLAVA - Vodiči by mali naďalej jazdiť opatrne. A to najmä na západnom a strednom Slovensku, kde na mnohých miestach treba počítať s poľadovicou, prípadne so zvýšením rizikom jej tvorby. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Obozretne treba jazdiť hlavne v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. V súčasnosti stále platí výstraha prvého stupňa. Slovenská správa ciest (SSC) v tejto súvislosti varuje pred poľadovicou alebo tenkou vrstvou zľadovateného snehu v Bratislave a okolí, ale tiež v oblasti Galanty, Nového Mesta nad Váhom, Trenčína, Dubnice nad Váhom a Tisovca. Stella centrum dopĺňa miesta o okolie Šamorína a Martina a o úsek R1 medzi Novou Baňou a Zvolenom.

 

Mrznúci dážď padá v okolí Nových Zámkov a Šurian, mrznúce mrholenie spôsobuje problémy aj na diaľnici D1 medzi Popradom a Prešovom. V okolí Lučenca treba počítať s hustým snežením a zasneženou vozovkou. Podľa portálu zjazdnost.sk by však mali byť zjazdné všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty, cesty I., II. a III. triedy, ako aj horské priechody. Povrch vozoviek je miestami suchý až mokrý, prípadne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona