S požiadavkami Smeru ohľadne priestupkovej imunity Bugár nesúhlasí

NETKY.SK • 11 Október 2010, 07:39 • 2 min
S požiadavkami Smeru ohľadne priestupkovej imunity Bugár nesúhlasí

S požiadavkami Smeru ohľadne priestupkovej imunity Bugár nesúhlasí

slovakia

left justify in out

img

S požiadavkami, ktorými strana Smer-SD podmieňuje podporu zrušenia priestupkovej poslaneckej imunity, ako ju navrhuje vláda, predseda strany Most-Híd Béla Bugár nesúhlasí. Ako uviedol v dnešnej relácii televízie TA3 V politike, nikdy sa nestalo, že by ústavní činitelia používali majáky na autách v neodôvodnených prípadoch.
      Podpredseda strany Smer-SD Pavol Paška v diskusii pripomenul, že strana je ochotná hlasovať za zrušenie priestupkovej imunity, no svojich výsad na cestách sa musia vzdať aj ostatní ústavní činitelia. Bugárovi sa zrušenie práva prednostnej jazdy nepozdáva. V praxi by to totiž podľa jeho slov mohlo priniesť problémy.
      Podľa Bugára nie je normálne, ak by sa ústavný činiteľ nemohol dostať na dohodnuté stretnutie, pretože sa na ceste stali nepredvídateľné udalosti, ako napríklad nehoda, a on by nemohol využiť právo prednostnej jazdy.  "Pri priestupkovej imunite 90 hlasov nepotrebujeme a tak nás nikto v šachu nemôže držať," skonštatoval Bugár.
      Paška zároveň zopakoval postoj strany k otázke zúženia trestnoprávnej imunity. Pripomenul, že ak je poslanec obvinený z trestného činu, nemá sa ako zbaviť zodpovednosti. Podľa jeho slov môže dôjsť k časovému odlíšeniu alebo bude šetrený po uplynutí mandátu.
      "Ale ak je vyšetrovateľ naozaj presvedčený o tom, že sú naplnené všetky predpoklady nejakej skutkovej podstaty, príde a požiada Národnú radu SR o súhlas s trestným stíhaním. Teda nikto sa nevie žiadnym spôsobom pred svojou trestne právnou zodpovednosťou skryť," skonštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies