S plným nosom čí chrípkou môže pomôcť infralampa

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 11:21 • 2 min
S plným nosom čí chrípkou môže pomôcť infralampa

S plným nosom čí chrípkou môže pomôcť infralampa - Radíme Liečbu nádchy, chrípky alebo zápaly prínosných dutín môže urýchliť infralampa. Infračervené svetlo, ktoré infralampa vyžaruje, je okom neviditeľné, ale ohrieva pokožku, keď na ňu dopadá.

slovakia

left justify in out

img

Liečbu nádchy, chrípky alebo zápaly prínosných dutín môže urýchliť infralampa. Infračervené svetlo, ktoré infralampa vyžaruje, je okom neviditeľné, ale ohrieva pokožku, keď na ňu dopadá. Využívanie jeho pozitívneho vplyvu odporúčajú odborníci pri viacerých ochoreniach.
      Najväčším pomocníkom býva infralampa pri liečbe nádchy, chrípky či zápaloch čelných a nosných dutín. Okrem toho však podporuje napríklad aj krvný obeh, lieči chronický reumatizmus či prináša úľavu od prejavov artritídy, pomáha aj k zdravej pleti. Je to vďaka tomu, že infračervené svetlo sa dostáva hlboko pod vrchnú vrstvu pokožky, približne tri až štyri centimetre a spomaľuje proces starnutia pleti, redukuje akné, opary a zvyšuje elasticitu kolagénových vlákien pokožky.
      "Pri výbere infralampy treba zohľadniť individuálne požiadavky užívateľa. Jednou z najdôležitejších vlastností je výkon infralampy, jej polohovatelnosť a tiež možnosť použiť zabudovaný mechanický alebo digitálny časovač pre pohodlné nastavenie intervalov žiarenia," povedal pre TASR Miroslav Wunderlich zo spoločnosti NAY.
      Používať infralampu pri liečbe nádchy a chrípky je možné dva až trikrát denne. Ohrievaním dutín sa uvoľňujú sekréty, v ktorých by sa mohli rozmnožovať baktérie. Túto procedúru je lepšie robiť až po aplikovaní nosných kvapiek, ktoré uvoľnia kanáliky do dutín.
      Výkon infralámp sa pohybuje v rozmedzí 75 až 300 wattov a je potrebné pamätať na to, že čím väčší výkon infralampa má, tým je vyššia intenzita infračerveného žiarenia. "Pri použití infralampy je potrebné mať vždy zatvorené oči, aby sa zamedzilo ich poraneniu. Neodporúča sa tiež používať infralampu dlhšie ako 12 minút. Ľudia, ktorí nie sú na jej používanie zvyknutí, by mali zvoliť kratší čas ožarovania. Netreba zabúdať ani na to, že infralampa sa použitím zahrieva na vysokú teplotu a pri neopatrnej manipulácii môže spôsobiť popálenie," zhrnul Wunderlich.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona