S Pistoriusovou pištoľou manipulovali bez rukavíc

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 12:15 • 2 min
S Pistoriusovou pištoľou manipulovali bez rukavíc

PRETÓRIA - Piatkové pokračovanie procesu s juhoafrickým telesne postihnutým atlétom Oscarom Pistoriusom sa nieslo v znamení prezentácie policajných fotografií z miesta činu.

slovakia

left justify in out

Je na nich aj obžalovaný, má na sebe zakrvavené protézy dolných končatín, krátke nohavice, od pása nahor je nahý a bez stôp po krvi. Snímky spravili v garáži domu, v ktorom v noci na 14. februára minulého roku Pistorius cez dvere toalety zastrelil svoju priateľku Reevu Steekampovú.

Na lavicu svedkov sa posadil bývalý plukovník polície G.S. van Rensburg, aby popísal začiatok vyšetrovania po svojom príchode na miesto činu. Van Rensburg bol v čase tragédie veliteľom blízkej stanice. Pistoriusa hneď nezatkol, ale nariadil mu, aby sa nevzďaľoval z domu. "Povedal som mu, že ho považujem za podozrivého. Oboznámil som ho s jeho právami," povedal. Reakciu Pistoriusa nevedel detailne priblížiť, ale pamätá si príchod jeho brata Carla, sestry Aimee a právnika. 

 

Van Rensburg zistil, že balistik vytiahol zásobník z vražednej zbrane a manipuloval s ňou bez ochranných rukavíc: "Spýtal som sa ho, čo to vyvádza." Policajt si vraj uvedomil svoju chybu a natiahol si rukavice. "Veľmi ma to nazlostilo," priznal Van Rensburg. 

 

Na mieste činu sa našlo pôvodne osem drahých hodiniek patriacich Pistoriusovi. Jedny však počas vyšetrovania zmizli, nenašli sa ani po tom, ako Van Rensburg nariadil prehľadať všetkých prítomných. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona