S pápežom sa v roku 2015 iba vo Vatikáne stretlo 3,2 milióna pútnikov

NETKY.SK • 31 December 2015, 10:05 • 2 min
S pápežom sa v roku 2015 iba vo Vatikáne stretlo 3,2 milióna pútnikov

VATIKÁN - Na verejných podujatiach za účasti pápeža Františka sa v končiacom sa roku 2015 zúčastnilo celkovo 3,2 milióna pútnikov.

slovakia

left justify in out

Informácia z Vatikánu naznačuje výrazný pokles tohto ukazovateľa oproti minulému roku, keď sa na generálnych audienciách pápeža Františka, modlitbách Anjel Pána a iných bohoslužbách zúčastnilo 5,9 milióna veriacich. Informáciu zverejnila dnes vo Vatikáne pápežská prefektúra.

 

Číselný údaj je odhadom a jeho súčasťou nie sú účastníci stretnutí s pápežom v zahraničí alebo v Taliansku, pripomína tlačová agentúra APA. Najviac návštevníkov zaznamenali na poludňajších modlitbách v apríli, keď si cestu na Námestie sv. Petra našlo odhadovaných štvrť milióna ľudí.

 

Na liturgických slávnostiach v mesiacoch veľkonočných a vianočných sviatkov sa zúčastnilo po viac ako 100.000 veriacich.

 

V prvom roku pontifikátu pápeža Františka pred dvoma rokmi Vatikán registroval rekordných 6,6 milióna veriacich, o rok skôr ešte v čase pôsobenia jeho predchodcu Benedikta XVI. to bolo 2,3 milióna pútnikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona