S&P zhoršila výhľad ratingu Brazílie na negatívny

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 12:18 • 2 min
S&P zhoršila výhľad ratingu Brazílie na negatívny

BRAZÍLIA - Medzinárodná agentúra Standard & Poor's (S&P) zhoršila výhľad ratingu Brazílie na negatívny a odôvodnila to problematickým politickým aj ekonomickým prostredím. Informoval o tom portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

S&P zároveň potvrdila Brazílii rating dlhodobých záväzkov v zahraničnej a domácej mene na úrovni BBB-/BBB+. Negatívny výhľad podľa agentúry odráža jej názor na situáciu v krajine a väčšiu pravdepodobnosť, a to v pomere 1:3, že oživenie ekonomiky, ktorá zápasí s recesiou a jej návrat k "pevnejšiemu" hospodárskemu rastu potrvá dlhšie, ako odborníci pôvodne očakávali.

 

V krajine práve prebieha vyšetrovanie vysokopostavených jednotlivcov aj významných firiem, a to ako zo súkromného, tak z verejného sektora a naprieč všetkými politickými stranami, ktorí čelia obvineniam z korupcie. To v krátkodobom časovom horizonte zvyšuje neistotu v súvislosti s ďalším politickým vývojom.

 

S&P zároveň predpovedá, že pokles brazílskej ekonomiky bude strmší a potrvá dlhšie. Odhaduje, že sa hrubý domáci produkt (HDP) Brazílie tento rok zníži o 2 %, na budúci rok nedosiahne žiadny rast a až v roku 2017 sa vráti k miernemu rastu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies