S novým šéfom RTVS prichádzajú aj personálne zmeny

NETKY.SK • 13 September 2017, 15:43 • 2 min
S novým šéfom RTVS prichádzajú aj personálne zmeny

BRATISLAVA – Nový riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník už upratuje v televízii. Ďalší dvaja ľudia budú nasledovať Václava Miku, bývalého generálneho riaditeľa verejno-právnej televízie.

slovakia

left justify in out

Šéfredaktor spravodajstva Lukáš Dik končí na svojej pracovnej pozícii, nahradia ho dvaja noví ľudia. Spravodajstvo RTVS bude podľa personálnej štruktúry viesť Juraj Rybanský, ktorý v minulosti pôsobil na viacerých pozíciách v Slovenskom rozhlase.

 

„Napriek 5-ročnej prestávke som sa vždy cítil človekom verejnoprávnych médií, preto som sa rozhodol prijať túto výzvu,“ vyhlásil Rybanský. Rybanský pôsobil od roku 1995 v Slovenskom rozhlase ako redaktor Rádiožurnálu, kde prešiel všetkými pozíciami od redaktora až po vedúceho vydania. Následne viedol spravodajstvo sedem rokov. V rokoch 2006 až 2007 sa venoval parlamentnému spravodajstvu v agentúre SITA. Od 2007 až 2012 pôsobil na vedúcej funkcii v Hlavných správach ešte vtedajšej STV. Od roku 2012 po súčasnosť pracoval na ministerstve životného prostredia a ministerstve hospodárstva.

 

Ďalšou posilou v RTVS bude Boris Chmel, ktorý povedie televízne spravodajstvo. „V mediálnom priestore sa pohybujem už 17 rokov, z toho takmer polovicu som strávil vo verejnoprávnych médiách, preto som sa rozhodol prijať túto výzvu a spolu so spravodajským tímom sa pokúsim posunúť dobre nastavenú latku ešte vyššie,“ poznamenal Chmel. Jeho pracovné skúsenosti v oblasti médií sa začali v denníku Sme, v rokoch 2003 až 2006 bol redaktorom Rádiožurnálu SRo, následne do roku 2008 redaktorom spravodajstva v TA3 a moderátorom Témy dňa. 

 

Jaroslav Rezník sa veľmi pekne poďakoval Lukášovi Dikovi za vykonanú prácu a už teraz sa teší na nový personál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies