S najvyšším nasadením v skikrose žien Serwaová

NETKY.SK • 21 Február 2014, 10:51 • 2 min
S najvyšším nasadením v skikrose žien Serwaová

ČERVENÁ POĽANA - Kanaďanka Kelsey Serwaová si vyjazdila najlepšie nasadenie do osemfinále skikrosu akrobatických lyžiarok na XXII. zimných olympijských hrách v Soči. V parku extrémnych športov dosiahla čas 1:21,45 min - len o stotinu sekundy lepší ako druhá v poradí Ophélie Davidová z Francúzska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tretia skončila v jazdách pre nasadenie ďalšia Kanaďanka Marielle Thompsonová, ktorá je líderkou poradia v Svetovom pohári. Švajčiarskej favoritke Fanny Smithovej, úradujúcej svetovej šampiónke, vstup do súťaže nevyšiel, bola až 16 a prvej osemfinálovej jazde bude jednou z jej súperiek práve Serwaová.

Majsterka sveta z roku 2011 Serwaová bude mať v prvej vyraďovacej jazde výhodu najlepšieho postavenia na štarte, vyrazí na trať s červeným rozlišovacím dresom. 
Ophélie Davidová sa môže stať najstaršou zlatou medailistkou individuálnej súťaže v histórii ZOH. Sedemnásobná víťazka Svetového pohára (2004 - 2010), majsterka sveta z roku 2007 a štyrikrát zlatá na zimných X Games má v piatok 37 rokov a 230 dní. Doterajší ženský vekový rekord drží nemecká sánkarka Sylke Ottová, ktorá v Turíne 2006 zvíťazila, keď mala 36 rokov a 222 dní. Medzi mužmi sa v Soči dostal na čelo zlatých olympijských veteránov nórsky biatlonista Ole Einar Björndalen (40 rokov a 12 dní). Davidová pred štyrmi rokmi vo Vancouveri ako najväčšia favoritka nedokončila štvrťfinále. 

Skikros je súčasťou zimných olympijských hier druhý raz v histórii. Premiérové zlato v disciplíne, v ktorej niet núdze o prekvapenia, patrí Ashleigh McIvorovej z Kanady, ktorá pred dvoma rokmi ukončila súťažnú kariéru. Z vancouverských medailistiek je v hre iba bronzová Francúzka Marion Josserandová, ktorá zajazdila v piatok 22. najlepší čas. 

Na štart sa postavilo 28 pretekárok, všetky postúpili do osemfinále. Vyraďovacia fáza sa začne osemfinálovými jazdami o 10.30 SEČ, z každej postúpia ďalej dve prvé v cieli. 

Výsledky - akrobatické lyžovanie - skikros žien - jazda pre nasadenie v osemfinále: 
1. Kelsey Serwaová (Kan.) 1:21,45 min, 2. Ophélie Davidová (Fr.) +0,01 s, 3. Marielle Thompsonová (Kan.) +0,11, 4. Anna Holmlundová (Švéd.) +0,76, 5. Marte Höie Gjefsenová (Nór.) +0,88, 6. Sanna Lüdiová (Švaj.) +0,92 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies