S Mourinhom prišli do Realu aj červené karty, každý 4. zápas vylúčenie

NETKY.SK • 21 September 2011, 17:35 • 2 min
S Mourinhom prišli do Realu aj červené karty, každý 4. zápas vylúčenie

S Mourinhom prišli do Realu aj červené karty, každý 4. zápas vylúčenie

slovakia

left justify in out

img

S menom renomovaného futbalového trénera Jose Mourinha sa takmer výlučne spájajú pozitívne štatistiky klubov, v ktorých spôsobil. Podľa analýzy španielskeho denníka Marca však od príchodu portugalského kouča do Realu Madrid výrazne stúpol počet červených kariet pre hráčov "bieleho baletu".
Mourinho prebral tím z Madridu v lete 2010 a odvtedy ho viedol spolu v 65 súťažných zápasoch. Za ten čas jeho zverenci videli až 16 červených kariet v zápasoch španielskej Primera division, Kráľovského pohára, Superpohára i európskej Ligy majstrov. V praxi to znamená, že sa priemerne v každom štvrtom zápase ocitol niektorý z futbalistov Realu predčasne pod sprchami. Vylúčenia sa vyskytli vo všetkých štyroch spomenutých súťažiach - v španielskej najvyššej súťaži skončilo predčasne osem hráčov, v LM štyria a v pohári i Superpohári dvaja. 
V porovnaní so sezónou 2009/2010, kedy koučoval tím "bieleho baletu" Argentínčan Manuel Pellegrini, videlo červené karty spolu päť futbalistov kráľovského klubu. Pellegriniho Real bol za posledných päť sezón najdisciplinovanejší. V minulom ročníku Mourinhovi zverenci tento negatívny zápis hravo prekonali s 12 červenými kartami, v tomto ročníku majú dokonca našliapnuté k minirekordu, keďže už v úvode sezóny bolo víkendové vylúčenie Samiho Khediru štvrtým v poradí. 
Najčastejšie vylučovanými hráčmi pod Mourinhovou taktovkou sú obrancovia - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Alvaro Arbeloa a Marcelo, všetci už nazbierali po dve červené. Odveký rival z FC Barcelona má naproti tomu úplne opačný trend vo vylúčeniach, v posledných troch sezónach vždy pod vedením Pepa Guardiolu nedohralo v drese "blaugranas" najprv sedem, potom šesť a v minulom ročníku jediný hráč.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies