S mohutným požiarom v Kutnej Hore bojovala stovka hasičov

NETKY.SK • 13 August 2018, 07:26 • 2 min
S mohutným požiarom v Kutnej Hore bojovala stovka hasičov

PRAHA - Záchranári museli v nedeľu ošetriť piatich hasičov v súvislosti s rozsiahlym požiarom v stredočeskom meste Kutná Hora, ktorý sa podarilo dostať pod kontrolu až po štyroch hodinách.

slovakia

left justify in out

Horieť začalo popoludní v priemyselnom areáli miestnej triediarne plastov a oheň sa rozšíril aj na priľahlé pole. Príčina vzniku požiaru nebola bezprostredne známa.

 

S plameňmi bojovalo 16 hasičských jednotiek, celkovo asi stovka hasičov, ktorí mali k dispozícii vrtuľník s bambi vakom a desiatky cisterien. Piatim z nich museli poskytnúť ošetrenie záchranári, niektorým kvôli prehriatiu, zatiaľ čo iní sa nadýchali splodín. Dvoch z nich previezli do kutnohorskej nemocnice.

 

V areáli horeli zlisované plasty, papiere a lepenka, nákladný automobil a jedna z hál. Počas likvidácie požiaru bol vyhlásený tretí zo štyroch stupňov poplachu. Vzniknuté škody predbežne vyčíslili na vyše 10 miliónov korún.

 

Obyvatelia z okolia triediarne boli preventívne vyzvaní, aby nevetrali. Podľa hasičov im však nehrozilo akútne ohrozenie, keďže v oblasti panovali relatívne priaznivé rozptylové podmienky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona