S Michaelom Clarkom Duncanom sa rozlúčili fanúšikovia

NETKY.SK • 10 September 2012, 11:02 • 2 min
S Michaelom Clarkom Duncanom sa rozlúčili fanúšikovia

S Michaelom Clarkom Duncanom sa rozlúčili fanúšikovia - Celebrity Smútiaci fanúšikovia herca Michaela Clarka Duncana, ktorý 3. septembra zomrel, sa s ním v nedeľu vo Forest Lawn Memorial Park v Hollywood Hills rozlúčili.

slovakia

left justify in out

img

Smútiaci fanúšikovia herca Michaela Clarka Duncana, ktorý 3. septembra zomrel, sa s ním v nedeľu vo Forest Lawn Memorial Park v Hollywood Hills rozlúčili. Spomienkový obrad, ktorý bol oslavou jeho života, trval štyri hodiny a rakva s hercovým telom ostala zatvorená. Prítomní si ho pripomenuli prostredníctvom prejavov jeho priateľov, premietaných fotografií či filmu Zelená míľa (1999), v ktorom stvárnil svoju najnezabudnuteľnejšiu úlohu - väzňa Johna Coffeyho odsúdeného na smrť, ktorý má nadprirodzené schopnosti. Trénera kickboxu Bobbyho Hernandeza veľmi prekvapilo, že jeho takmer dvojmetrový svalnatý zverenec sa nedokázal zotaviť z infarktu, ktorý utrpel 13. júla. "Myslel som si, že jeho stav sa zlepší. Je to silný muž, vždy bol silný muž. Dokázal prekonať takmer všetko," vyjadril sa. Dnes sa uskutoční súkromná rozlúčka pre pozvaných, na ktorej sa zúčastní okrem iných jeho snúbenica Omarosa Manigault a očakáva sa aj účasť hollywoodskych hviezd.

Michael Clarke Duncan pôvodne pracoval ako kopáč pre plynárenskú firmu a neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde si zarábal ako osobný strážca hviezd ako Jamie Foxx alebo Will Smith. Nakoniec sa mu však podarilo splniť si svoj sen a stať sa hercom. Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom. Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu Johna Coffeyho v spomínanom filme Zelená míľa režiséra Franka Darabonta, ktorou sa do povedomia divákov zapísal najvýraznejšie. Za svoj výkon si vyslúžil aj uznanie kritikov, keď získal nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus. Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011). Najnovšie sa predstavil v kriminálnom seriáli The Finder (2011), spinoffe obľúbených Kostí (2005). Svoj boj o život prehral vo veku 54 rokov. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies