S Merkelovej veľkou koalíciou nevládne u Nemcov spokojnosť

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 09:30 • 2 min
S Merkelovej veľkou koalíciou nevládne u Nemcov spokojnosť

BERLÍN - Viac ako polovica Nemcov je nespokojných s novou veľkou koalíciou trojnásobnej kancelárky Angely Merkelovej. Podľa výsledkov prieskumu zverejnených v piatok až 55 percent z tisíca opýtaných vyjadrilo nespokojnosť s novou podobou vlády zloženej z Merkelovej CDU a sociálnych demokratov z SPD.

slovakia

left justify in out

Na názor sa Nemcov pýtali po uplynutí sto dní od vzniku nového kabinetu. Preferencie oboch strán pritom zostali v porovnaní s minuloročnými voľbami nezmenené.

 

Merkelovej blok v septembrových parlamentných voľbách zaznamenal najväčší úspech, pričom získal 311 zo 630 kresiel. Konzervatívci si však vzhľadom na chýbajúcu väčšinu museli nájsť nového koaličného partnera, keďže Slobodná demokratická strana (FDP), ktorá ním bola dovtedy, neprekročila hranicu pre vstup do parlamentu. Na druhej priečke so 192 kreslami sa umiestnila SPD. Koaličné rokovania brzdili najmä ekonomické otázky ako požiadavka socialistov na zavedenie minimálnej mzdy alebo zmeny v dôchodkovom systéme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies