S lídrami krajín NATO sa Trump prvýkrát stretne na májovom summite v Bruseli

NETKY.SK • 9 Február 2017, 12:30 • 2 min
S lídrami krajín NATO sa Trump prvýkrát stretne na májovom summite v Bruseli

BRUSEL - Lídri členských štátov Severoatlantickej aliancie sa v máji po prvý raz stretnú s novým prezidentom Spojených štátov amerických Donaldom Trumpom. Informoval o tom belgický premiér Charles Michel.

slovakia

left justify in out

Michel vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter v stredu večer uviedol, že sa teší na to, "ako 25. mája privíta svojich kolegov na nadchádzajúcom summite NATO" a tiež "na otvorení nového sídla NATO" v Bruseli.

 

Stavebné práce na rozľahlom novom komplexe aliancie ležiacom neďaleko bruselského letiska však oproti plánu výrazne meškajú. Lídri členských štátov NATO sa preto zrejme zúčastnia len na slávnostnom otvorení tohto sídla, rokovať však pravdepodobne budú ešte v neďalekých starých priestoroch aliancie.

 

Trump označil v minulosti NATO za "zastaranú" organizáciu. Členské krajiny zároveň varoval, že ak nezvýšia výdavky, ktoré vynakladajú na svoju obranu, Spojené štáty nebudú garantovať ich bezpečnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies