Š. Kuffa poprosil, aby P. Paška o 13. hodine uvoľnil východniarov

NETKY.SK • 8 Február 2013, 12:24 • 2 min
Š. Kuffa poprosil, aby P. Paška o 13. hodine uvoľnil východniarov

Š. Kuffa poprosil, aby P.

slovakia

left justify in out

imgOpozičný poslanec Štefan Kuffa (OĽaNO) dnes poprosil predsedu Národnej rady (NR) SR Pavla Pašku (Smer-SD), aby východniarov v poslaneckej snemovni uvoľnil z rokovania už o 13. hodine. V piatky sa tradične rokuje do 14. h. Kuffa tak chcel zobrať novinárom tému o neúčasti poslancov na rokovaniach.

"Všetci sme slobodní občania v slobodnej krajine, najmä pri výkone svojho mandátu," odkázal Kuffovi Paška, ktorý je sám východniar. Kuffa zároveň navrhol, aby sa piatky rokovalo už od 8. hodiny ráno a pracovný deň by sa končil o 13. h. O 13.30 h totiž z Bratislavy vyráža smerom na východ IC vlak. Kuffov návrh však podporilo len 16 poslancov NR SR.

Piatková dochádzka členov snemovne sa začala riešiť po tom, ako v piatok 1. februára musel skončiť rokovací deň skôr, lebo chýbali aj tí poslanci, ktorí mali predkladať zákony. Paška ich za takéto konanie pokarhal. Denník Sme následne zistil, že väčšina piatkových absentérov využívala práve spomínaný IC vlak, na ktorý im NR SR zabezpečovala miestenku. To sa už stalo minulosťou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies