S končiacimi sviatkami viac policajtov v uliciach

NETKY.SK • 10 Január 2012, 10:56 • 2 min
S končiacimi sviatkami viac policajtov v uliciach

S končiacimi sviatkami viac policajtov v uliciach

slovakia

left justify in out

img

Cieľom polície je chrániť občanov a pomáhať im. Veľkú pozornosť venuje starším ľuďom a deťom, pretože sú najzraniteľnejší. Polícia neustále prijíma opatrenia na pozitívne ovplyvnenie bezpečnostnej situácie na Slovensku.

Zvýšený dohľad, a teda viac dopravných a poriadkových policajtov v uliciach bude od pondelka, 9. januára do piatku, 13. januára tohto roka. Na tento týždeň vyhlásil viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Ľubomír Ábel dopravno-bezpečnostnú akciu. „Je to obdobie končiacich sa sviatkov, ale aj obdobie, keď deti nastupujú po prázdninách opäť do školy. Budeme im venovať väčšiu pozornosť. Preto náš zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky sústredíme najmä na ich ochranu pri priechodoch pre chodcov, na cestách pred školou a v ich okolí, povedal plk. JUDr. Ľubomír Ábel.

S ukončením vianočného obdobia, ako aj s ukončením školských prázdnin polícia očakáva zvýšenú intenzitu premávky na cestách v Slovenskej republike. Každý účastník cestnej premávky je povinný dodržiavať zákonné pravidlá. Prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne k ostatným účastníkom premávky.

Vodiči by mali vždy zvýšiť opatrnosť v okolí zastávok, škôl a nákupných centier, kde je zvýšený pohyb chodcov, či už detí alebo starších ľudí,“ uzavrel viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Ľubomír Ábel.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies