S KDH bude spolupracovať europoslanec Štefanec

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 10:00 • 2 min
S KDH bude spolupracovať europoslanec Štefanec

BRATISLAVA – Europoslanec Ivan Štefanec bude spolupracovať s KDH. Do europarlamentu kandidoval pred rokom za SDKÚ-DS. Zo strany však tento rok vystúpil.

slovakia

left justify in out

„KDH plus je pozvaním pre tých, ktorí zmýšľajú podobne ako kresťanskí demokrati. Ku kresťanským demokratom sa v EP pridáva Ivan Štefanec,“ povedal predseda KDH Ján Figeľ dnes na tlačovej besede. Figeľ verí, že Štefanec bude prínosom. KDH plus podľa neho rastie. Pripomenul, že v parlamente sa ku kresťanským demokratom cez tento projekt pridali poslanci NR SR Jozef Mikuš a Alojz Hlina.

 

KDH malo v Európskom parlamente dvoch poslancov. Annu Záborskú a Miroslava Mikolášika. Odteraz bude mať so Štefancom troch. Štefanec má tiež podľa Figeľa posilniť ekonomický tím hnutia. Podľa Štefanca spolupráca s KDH je pre neho prirodzená, pretože zdieľajú spoločné hodnoty. Aj doteraz bol v EP členom Európskej ľudovej strany. „S KDH nás spája presadzovanie dodržiavania pravidiel,“ konštatoval.

 

Politická stratégia KDH plus pozostáva z troch úrovní: TÍM plus, FÓRUM plus a PLATFORMA plus. Stratégiu odobril snem hnutia. Stratégia KDH plus je pozvanie a ponuka občanom, osobnostiam verejného života, profesijným združeniam a komorám a politickým partnerom pre vytváranie neľavicovej alternatívy voči súčasnému smerovaniu Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies