S kapelou Čisté Tvary vystúpi v Bratislave aj Katarzia

NETKY.SK • 29 September 2015, 14:36 • 2 min
S kapelou Čisté Tvary vystúpi v Bratislave aj Katarzia

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a gitaristka Katarzia vystúpi 24. októbra v bratislavskom Klube Loft!. Hudobníčka, ktorá zatiaľ ponúkla album Generácia Y (2013), sa predstaví ako špeciálna hostka na koncerte kapely Čisté Tvary. Skupina v ten večer pokrstí aj nový album.

slovakia

left justify in out

"Hostkou tohto koncertu bude mladá talentovaná pesničkárka Katarzia a zároveň tu pokrstíme nový album. Pre niekoho je to možno zvláštne spojenie, ale nám to prišlo ako veľmi logická a zaujímavá kombinácia. Každý síce reprezentujeme inú generáciu a rozdielne svety, ale naša umelecká optika má aj mnoho spoločného: záľuba vo výtvarne, výraznej vizualite, jasný hudobný názor, slovenské texty, či akási poetická introspekcia v práci so slovom," uviedol Oskar Rózsa, basgitarista skupiny, ktorá vystúpením zároveň ukončí pripravované turné.


"Koncertný program Čisté Tvary Tour 2015 bude zložený prevažne zo skladieb z pripravovaného albumu, ktorý vyjde 13. októbra. Radi by sme ho zahrali ako jednoliaty blok jedenástich skladieb s celou tou energiou a atmosférou, ktorá je zachytená na nahrávke. Samozrejme, živé prevedenie bude mať isté špecifiká a odlišnosti. V tom je práve to čaro koncertov a živého hrania. Fanúšikovia dostanú niečo, čo sa pri každej nahrávke z CD opakovaným počúvaním vždy pomaly vytratí. A to je unikátnosť, neopakovateľnosť, jedinečnosť toho okamihu - tu a teraz. Samozrejme, pridáme aj niekoľko starších skladieb," vysvetlil líder kapely Juraj Péč.


Formácia pripravila v spolupráci s výtvarníkmi či tvorcami z oblasti módy aj vizuálnu produkciu. "Hranie koncertov je pre nás vždy obrovský zážitok, avšak aj veľká výzva. Kladieme na seba vysoké nároky a kvalitatívna latka je vďaka Oskarovej účasti v kapele nastavená veľmi vysoko. My určite nie sme štadiónová kapela. Napriek tomu si myslím, že na našich koncertoch existuje veľmi silné prepojenie pódia s publikom, rozdiel je iba v tom, že to spojenie, ten kontakt, je na iných vlnách," povedal bubeník Matej Pliešovský.


Čisté Tvary vznikli v roku 2000 v Martine. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005) a Rita von Anarchia (2008). Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.

Termíny Čisté Tvary Tour 2015:
15. októbra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
16. októbra - Prešov, Christiania
23. októbra - Martin, Barmuseum
24. októbra - Bratislava, Klub Loft!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies