S Jendrišekom má Weiss proti Bosne netradičný plán, hráča dôvera teší

NETKY.SK • 16 November 2010, 12:41 • 2 min
S Jendrišekom má Weiss proti Bosne netradičný plán, hráča dôvera teší

S Jendrišekom má Weiss proti Bosne netradičný plán, hráča dôvera teší

slovakia

left justify in out

img

V Schalke 04 zohrieva slovenský futbalista Erik Jendrišek zväčša lavičku náhradníkov a jeho športové ambície zostávajú nenaplnené, zatiaľ čo v reprezentácii patrí 24-ročný útočník medzi jej stabilných hráčov. Kouč národného tímu Vladimír Weiss chce dať svojmu zverencovi v stredajšom prípravnom súboji s Bosnou a Hercegovinou šancu od začiatku a tvrdí, že ho plánuje využiť na netradičnom poste.
Aké sú trénerove zámery, to zatiaľ Jendrišek netušil, pravdepobne mu však nájde miesto na ľavom kraji obrany: "Ešte sme sa o tom nebavili. Myslím si však, že mi to dá včas vedieť. Mňa teší dôvera trénera, ktorú sa snažím v každom zápase oplatiť najviac ako viem," povedal hráč, ktorého situácia v bundesligovom klube nie je ružová. Silná konkurencia (Edu, Huntelaar, Raul) spôsobila, že slovenský reprezentant sa do hry dostane len sporadicky. Ukážkovým príkladom bol aj uplynulý víkend, keď v zápase s Wolfsburgom (2:2) naskočil do diania až v 86. minúte. "Ešte nechcem nič konkretizovať a otvorene rozprávať o hosťovaní v inom mužstve. Situáciu však v dohľadnej dobe budem s trénerom Magathom riešiť, lebo chcem pravidelne hrávať," vyhlásil odchovanec ružomberského futbalu, ktorý už v Nemecku pred príchodom do Schalke obliekal dresy Hannoveru 96 a Kaiserslauternu. "Pre mňa je to nová situácia, že sedím na lavičke. Neznáša sa mi to ľahko. Nedarí sa ani mužstvu, sme na spodku tabuľky, takže by som určite čakal viac šancí. Je to však rozhodnutie trénera a ja musím akceptovať, že hrajú iní hráči."
Jendrišek a reprezentácia - to je iná kapitola. Hráč vždy pookreje, keď sa blíži zraz. Proti Bosne má miesto v zostave prakticky isté, ale pre Jendrišeka je podstatné, čo dosiahne mužstvo na ihrisku: "Určite sa chceme s týmto kalendárnym rokom rozlúčiť dobrým výsledkom a kvalitnou hrou. Hrá na Pasienkoch a nie v Žiline, čo je škoda, ale my hráči s tým nič neurobíme," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies