S identifikáciou mŕtvych teroristov útočiacich v Saint-Denis pomôže Belgicko

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:52 • 2 min
S identifikáciou mŕtvych teroristov útočiacich v Saint-Denis pomôže Belgicko

PARÍŽ- Identifikácia tiel najmenej dvoch teroristov, ktorí prišli o život pri stredajšej policajnej akcii na parížskom predmestí Saint-Denis, by mohla trvať pomerne dlho - okrem iného aj vzhľadom na znetvorenie tiel.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes rozhlasová stanica Europe 1, podľa ktorej vzorky z tiel zaslali aj do Belgicka, kde budú môcť byť porovnané so vzorkami odobratými tamojšou políciou. 

 

Elitné jednotky francúzskej polície podnikli v stredu operáciu na parížskom predmestí Saint-Denis, ktorej cieľom bolo dolapiť predpokladaného strojcu útokov v Paríži Abdelhamida Abaaouda. Pri zásahu polícia zadržala osem podozrivých, z nich najmenej štyria majú zrejme priamu súvislosť s atentátmi. Abaaoud však medzi zadržanými nie je, informoval v stredu večer parížsky prokurátor Francois Molins.

 

 

Zadržaný nebol ani Salah Abdeslam, po ktorom bolo v nedeľu vyhlásené medzinárodné pátranie. Molins v stredu uviedol, že totožnosť obetí zásahu v Saint-Denis nie je známa. Potvrdil však, že jednou z nich je žena, ktorá bola samovražednou atentátničkou. Druhou obeťou bol muž, ktorého zasiahli "projektily" a granáty. Obe telá boli v takom stave, že ich nebolo možné identifikovať, povedal prokurátor. Vládne zdroje - Molins i minister vnútra Bernard Cazeneuve - v stredu pred novinármi hovorili "o najmenej dvoch mŕtvych". Médiá potom informovali, že tretie telo by sa mohlo nachádzať pod sutinami múrov bytového domu poškodeného výbuchmi a streľbou. Francúzske médiá dnes napísali, že Abaaoud je buď mŕtvy, alebo na úteku.

 

Molins v stredu po ukončení policajnej akcie v Saint-Denis uviedol, že takmer sedem hodín trvajúci zásah súvisel s piatkovými atentátmi a konal sa na základe rozhovorov odpočutých políciou, výpovedí svedkov a informácií tajných služieb, z ktorých vyplynulo, že Abaaoud by sa mohol nachádzať v konšpiračnom byte v Saint-Denis. Piatkové atentáty, ktoré sa odohrali s krátkym časovým odstupom na šiestich miestach Paríža a na jeho predmestí Saint-Denis, si vyžiadali životy 129 ľudí a ďalších 352 bolo zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona