S. Žiačik odstúpil z funkcie šéfa Tiposu, odchádza z osobných dôvodov

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:27 • 2 min
S. Žiačik odstúpil z funkcie šéfa Tiposu, odchádza z osobných dôvodov

S. Žiačik odstúpil z funkcie šéfa Tiposu, odchádza z osobných dôvodov

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ národnej lotériovej spoločnosti Tipos Stanislav Žiačik dnes odstúpil zo svojej funkcie z osobných dôvodov. TASR o tom informoval hovorca ministra financií Martin Jaroš.
      "Minister financií Ivan Mikloš jeho rezignáciu prijal a požiadal ho o vedenie spoločnosti do vymenovania nového generálneho riaditeľa. Ten by mal byť známy v najbližších dňoch," dodal Jaroš.
      Žiačik, ktorý sa stal šéfom Tiposu po nástupe novej vlády v auguste tohto roka, mal dať podľa medializovaných informácií bez výberového konania zarobiť reklamnej agentúre VYV, ktorej bol v minulosti spolumajiteľom. Túto skutočnosť kritizoval aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico.
      Minister financií nechal okolnosti tejto zákazky preveriť ešte minulý týždeň v stredu (22.9.) dozornej rade Tiposu. Zároveň vyhlásil, že ak sa potvrdí, že došlo k zneužitiu pozície a zvýhodneniu firmy, s ktorou mal Žiačik nejaké prepojenie, bude okamžite konať. Rozhodnutie avizoval na začiatok tohto týždňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies