Š. Harabin ide do protiútoku, za zrážku platu podal trestné oznámenie

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 12:51 • 2 min
Š. Harabin ide do protiútoku, za zrážku platu podal trestné oznámenie

Š. Harabin ide do protiútoku, za zrážku platu podal trestné oznámenie - Politika Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin podal trestné oznámenie na trojicu ústavných sudcov.

slovakia

left justify in out

img

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin podal trestné oznámenie na trojicu ústavných sudcov. Podľa oznámenia sú sudcovia Juraj Horváth, Ladislav Orosz a Sergej Kohut podozriví zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. TASR o tom informovala Kancelária predsedu NS SR."Sudca nemôže pri rozhodovaní plniť politické priania politikov, aj keď bol predtým politik. Sudcovia, ktorí nerešpektujú zákony a Ústavu SR, nemôžu obliekať talár - nech sa vrátia do politických strán," vyhlásil Harabin.

Spomínaní ústavní sudcovia boli podľa stanoviska NS SR v minulosti v konaní pred Ústavným súdom voči jeho osobe v rôznych prípadoch zaujatí."Jeden z nich - Sergej Kohut sa dokonca nechal sám bez námietky vylúčiť. Pri disciplinárnom konaní, ktoré podala exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská 18. novembra 2010, však už podľa oznamovateľa úmyselne neoznámili svoju zaujatosť pre negatívny pomer k osobe Štefana Harabina a aj napriek tomu rozhodovali o jeho disciplinárnom postihu," píše sa v stanoviskuNajvyššieho súdu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona