S Grékmi nie sme favoriti, varuje kostarický Jeľcin

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 16:38 • 2 min
S Grékmi nie sme favoriti, varuje kostarický Jeľcin

RECIFE - Čo do futbalovej sily najneatraktívnejší, ale obsadením napevno najprekvapujúcejší bude nedeľňajší osemfinálový duel Kostarika - Grécko na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii v Recife (22.00 h SELČ).

slovakia

left justify in out

"Musíme sa mať na pozore. Vyhrali skupinu smrti, čo vypovedá o ich kvalite. Nesmieme si dovoliť podceniť ich," vyhlásil podľa fifa.com portugalský tréner Grékov Fernando Santos. Heléni v základnej C-skupine tradične veľa futbalovej krásy nepredviedli, na postup im stačilo vydreté víťazstvo nad Pobrežím Slonoviny 2:1 z penalty v nadstavenom čase a bezgólová remíza s Japonskom. "Nad rečami o našom hernom štýle sa môžem iba zabávať. Vo futbale jedno mužstvo útočí a druhé bráni. My ovládame výbornú defenzívu a máme veľmi dobré protiútoky," dal veci na pravú mieru F. Santos.

 

Kostaričania šokujúco prekonali v D-skupine až troch bývalých majstrov sveta (Uruguaj, Taliansko, Anglicko), stali sa so siedmimi bodmi jej víťazmi, ale pred Gréckom sú opatrní. "Už sme boli myšlienkami na Kolumbii alebo Pobreží Slonoviny, ale napokon nastúpime proti najmenej očakávanému súperovi. Teraz musíme vo videu vymeniť pásku," priznal v stredu na tlačovej besede stredopoliar Yeltsin Tejeda, ktorý trochu rozmenil súpera na drobné. "Prebojovali sa na šampionát, kde zdolali skvelý tím Pobrežia Slonoviny. Keďže postúpili do druhej fázy turnaja, je to preto, lebo boli lepší ako súper." Stredoameričania prienikom zo skupiny vyrovnali vlastné historické maximum z Talianska 1990, kde prekonali Škótov aj Švédov. V osemfinále potom dostali výprask od Čechoslovákov (1:4). "Teraz sa necítime byť favoritmi. Musíme ísť krok za krokom a zachovať si čistú myseľ," doplnil 22-ročný Tejeda, ktorého rodičia pomenovali po prvom prezidentovi Ruskej federácie Borisovi Jeľcinovi. 

 

Víťaz osemfinále Kostarika - Grécko narazí vo štvrťfinále na úspešnejšieho z dvojice Holandsko - Mexiko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona