Gabriel: Eurozóna musí zvýšiť investície, ECB nemôže sama riešiť krízu rastu

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 16:36 • 2 min
Gabriel: Eurozóna musí zvýšiť investície, ECB nemôže sama riešiť krízu rastu

BERLÍN - Krajiny eurozóny by mali zvýšiť investície, aby podporili ekonomiku menového bloku a sňali tak časť bremena z pliec Európskej centrálnej banky (ECB). Povedal to dnes nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel, ktorý zároveň odmietol kritiku ECB za jej menovú politiku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

ECB v úsilí podporiť ekonomiku eurozóny a rast cien prijala v marci ďalší rozsiahly balík opatrení. Súčasťou tohto balíka bolo zníženie hlavných úrokových sadzieb, posilnenie programu nákupu dlhopisov či ohlásenie ďalšieho kola dlhodobých lacných úverov pre komerčné banky.

 

Ale tieto kroky mnohí konzervatívni politici v Nemecku kritizujú. Považujú ich za prehnané a poukazujú na fakt, že úrokové sadzby na rekordných minimách spôsobujú problémy nemeckým sporiteľom aj celému finančnému sektoru.

 

Ako však Sigmar Gabriel na tlačovej konferencii v Berlíne uviedol, "ECB nemôže sama vyriešiť krízu v oblasti ekonomického rastu, nemôže nahradiť nedostatok agresívnej investičnej politiky v 19 krajinách eurozóny". Dodal, že "tlačenie peňazí nie je udržateľnou hospodárskou politikou".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies