S druhou čiernou skrinkou havarovaného boeingu nikto nemanipuloval

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 07:19 • 2 min
S druhou čiernou skrinkou havarovaného boeingu nikto nemanipuloval

AMSTERDAM - Holandský Úrad pre bezpečnosť (OVV), ktorý vyšetruje minulotýždňovú tragédiu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, nenašiel žiadne dôkazy o tom, že by s niektorou z čiernych skriniek havarovaného lietadla niekto manipuloval. Informovalao tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia OVV sa oddeleniu pre vyšetrovanie leteckých nehôd britského ministerstva dopravy podarilo úspešne stiahnuť dáta aj zo záznamníka letových údajov havarovaného boeingu. Údaje z hlasového záznamníka z pilotnej kabíny sa podarilo prečítať už v stredu.
      

Viacerí svetoví lídri predtým vyjadrili obavy, že s čiernymi skrinkami, ktoré môžu obsahovať údaje nevyhnutné pre stanovenie príčin havárie lietadla, mohli manipulovať proruskí separatisti ovládajúci oblasť, kam sa lietadlo zrútilo. Boeing-777 spoločnosti Malaysian Airlines, ktorý letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútil 17. júla počas letu nad východom Ukrajiny na pohraničné územie kontrolované proruskými silami. Zahynulo pritom všetkých 298 ľudí na palube, medzi ktorými bolo 193 občanov Holandska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies