Söderling o Roland Garros: Nadal po dlhom čase nie je favoritom

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 17:46 • 2 min
Söderling o Roland Garros: Nadal po dlhom čase nie je favoritom

LONDÝN - Švédsky tenista Robin Söderling si myslí, že jeho španielsky kolega Rafael Nadal nie je favoritom blížiaceho sa Roland Garros. Söderling má v histórii podujatia unikátne miesto, keď stále je jediným, ktorý Nadala na tradičnom antukovom grandslame zdolal.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v roku 2009. Nadal štyri roky predtým vyhral turnaj pri svojom debute, odvtedy dvíhal slávnu trofej nad hlavu ešte osemkrát. S výnimkou Švéda ho nezdolal jediný hráč, celkovo má pri jednej prehre na konte 66 výhier. "Musím priznať, že ma už trochu unavujú otázky o tom víťazstve. Dosiahol som toho oveľa viac, nielen zdolal Nadala na Roland Garros. Bol som svetová štvorka, dvakrát som si zahral v grandslamovom finále. Možno už by bolo na čase aby Rafa opäť prehral, potom sa ma ľudia už na to nebudú stále pýtať," povedal Söderling v rozhovore pre Daily Telegraph.
     

Nadalovi sa však momentálne nedarí a viacerí predpovedajú, že celkovým víťazom bude svetová jednotka Novak Djokovič zo Srbska. "Prvýkrát po dlhej dobe Rafa skutočne nie je favoritom na triumf. Samozrejme, pre každého hráča bude ťažké ho na antuke zdolať, ale ja nebudem prekvapený ak sa tak stane," dodal Švéd.
     

Roland Garros 2015 sa uskutoční v termíne od 24. mája do 7. júna v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies