S čiernou skrinkou havarovaného boeingu nikto nemanipuloval

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 20:48 • 2 min
S čiernou skrinkou havarovaného boeingu nikto nemanipuloval

AMSTERDAM - Holandský úrad pre bezpečnosť (OVV), ktorý vyšetruje minulotýždňovú tragickú nehodu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, dnes vyhlásil, že nenašiel nijaké dôkazy o tom, že by s hlasovým záznamníkom (tzv. čiernou skrinkou) z pilotnej kabíny havarovaného lietadla niekto manipuloval, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Hlasový záznamník z kokpitu lietadla bol poškodený, ale tá časť, v ktorej sú uložené údaje, zostala nedotknutá. Zároveň sa nenašiel nijaký dôkaz o tom, že by so záznamníkom niekto manipuloval," uviedol vo svojom vyhlásení holandský úrad. 
     

OVV teraz podľa vlastného vyhlásenia začne pracovať na vyhodnocovaní informácií stiahnutých zo záznamníka, čo je proces, ktorý si bude vyžadovať viac času. Kontrola druhej čiernej skrinky havarovaného malajzijského lietadla - záznamníka letových údajov - sa má začať vo štvrtok. 
     

Lietadlo Boeing-777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré letelo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútilo 17. júla počas letu na východe Ukrajiny, v pohraničnom území kontrolovanom proruskými silami. Pri nehode zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. 
     

Okamžite sa objavili podozrenia, že stroj zostrelil protilietadlový systém Buk, ktorý má vo svojom arzenáli ukrajinská i ruská armáda a podľa Kyjeva aj proruskí vzbúrenci operujúci na východe Ukrajiny. Všetky strany však zodpovednosť za zostrelenie lietadla svorne popierajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona