S čerstvými šťavami zdravo a vitálne !

NETKY.SK • 1 August 2012, 19:18 • 2 min
S čerstvými šťavami zdravo a vitálne !

S čerstvými šťavami zdravo a vitálne !

slovakia

left justify in out

img

Dnes sa všetko modernizuje, racionalizuje a ľudia veria, že sú zdraví. Darí sa im dobre a nemajú žiadne zvláštne ťažkosti. Väčšina však nemá predstavu, čo znamená byť doslova nadmerne naplnený životom, byť aktívny ďaleko za hranice povinností všedného dňa s neutíchajúcim nadšením, neúnavnou energiou a jasnou hlavou. Je veľmi ťažké niečo podobné pochopiť, ak sme to v skutočnosti nikdy nezažili! Sotva by sme našli človeka, ktorý by doslova prekypoval na prasknutie nadšením, vibroval energiou. Človeka, ktorého vitalita by pretekala.
Chceli by ste sa takémuto človeku aspoň trochu priblížiť ? Stanovte si životný cieľ byť úplne zdravým, plným pohybu a elánu.
Jednou z možností, ako si dobré zdravie môžete udržať do vysokého veku sú doma pripravené, teda čerstvé ovocné a zeleninové šťavy. Zbavia naše telo všetkých nečistôt. Zabezpečia nám telesné zdravie, keďže sú telom rýchlo spracované.
Šťavy by mali byť pripravované správnym spôsobom, len tak si zachovajú pre organizmus cenné vitamíny, enzýmy, minerály, stopové prvky, fermenty a ostatné dôležité látky.
Pri bežných odšťavovačoch, tzv. centrifúgach - odstredivkách, sa šťava získava nešetrnou odstredivou silou. Pri tomto spôsobe vznikajú na základe vysokej rýchlosti /7000 až 14000 otáčok za minútu/ teploty až cez 42°C, čo spôsobuje zničenie veľkého množstva vitamínov enzýmov a ďalších výživných látok.
Moderné, vysoko účinné odšťavovače sú vyrobené na princípe hydraulického lisu, strúhania a šetrného stláčania zmesi pri minimálnych otáčkach prístroja. Vychádzajúca dreň tzv. sušina, je podstatne suchšia, ako pri odstredivkách, tým je vyššia jej výťažnosť. Zlepší sa i chuť, stáva sa lahodnejšou.
Z analýzy vyplynulo, že pri spracovaní ovocia a zeleniny hydraulickým lisom množstvo získanej šťavy je minimálne dvojnásobné. Hladina živín a biologicky aktívnych látok je 8 až 10 krát vyššia, ako pri odstredivých odšťavovačoch. Je to tým, že pri lisovaní pod tlakom dochádza k porušeniu bunkovej steny, čím sa obsah buniek uvoľní a obohatí šťavu. Nevhodné sú upravované šťavy, pretože jedine surové šťavy si zachovávajú živé a organické vlastnosti. Nesmú sa zohriať nad 48° C, konzervovať, pasterizovať alebo inak upravovať.
Do kategórie takýchto hydraulických odšťavovačov patria CHAMPION, GREEN STAR3000, GREEN STAR ELITE. Prístroje Green Star sú obzvlášť vhodné tiež na odšťavovanie kapusty, vňatí, hlávkového šalátu, petržlenových a zelerových listov a pod.
Ďalším pomocníkom pri príprave surovej stravy je vo svete najobľubenejší mixér VITA-MIX. Je veľmi výkonný, spoľahlivý, má veľkú silu a je schopný skvapalniť aj kusy „dreva“.
Okruh praktických kuchynských pomocníkov uzatvára sušička na ovocie a zeleninu SEDONA. Vysušuje tiež koláčiky, sušienky rovnomerne a dôkladne. Má pohodlné otváranie vpredu a termostat, ktorým sa dá nastaviť na nízku teplotu. Výhodou je 9 vrstvové sušenie, pretože nikomu sa nechce vyrábať novú „várku“ každý deň ! S vyššie uvedenými prístrojmi sa môžete oboznámiť na webovej stránke: www.lama-piestany.sk

Zdroj:PR SERVIS SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona