S batožinou na festivale Pohoda pomôžu nosiči Nota bene

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 11:27 • 2 min
S batožinou na festivale Pohoda pomôžu nosiči Nota bene

TRENČÍN – Účastníkom najväčšieho slovenského hudobného festivalu Pohoda na trenčianskom letisku pomôžu po príchode s batožinami nosiči. Službu prináša projekt Nosiči Nota bene, ktorý prevádzkuje občianske združenie Proti prúdu.

slovakia

left justify in out

"Naši predajcovia Nota bene už druhý rok úspešne pomáhajú ľuďom s batožinou na bratislavskej Hlavnej stanici prekonať schody k nástupištiam. Teraz na Pohode pomôžu návštevníkom vykročiť na festival s ľahkosťou," uviedla Sandra Tordová z občianskeho združenia Proti prúdu, ktoré vydáva časopis Nota bene a stojí aj za nosičským projektom.

 

O tašky, kufre, batohy, spacáky a stany sa postarajú nosiči a pridá sa k nim aj herec Juraj Kemka. Návštevníci si tak hneď od príchodu môžu vychutnávať atmosféru a v hre sú navyše aj dva lístky na budúcoročnú Pohodu. Nosiči budú k dispozícii pri stánku Nota bene, ktorý sa bude nachádzať neďaleko turniketu na vstupe z parkoviska. Batožinu budú voziť na špeciálnych trojkolkách vo štvrtok (7.7.) od 14.00 do 20.00 a v piatok (8.7.) od 10.00 až do 18.00. Náklad dopravia až na miesto, kde si návštevníci zložia stan.

 

"Sme radi, že naši partneri prinášajú na festival služby, ktoré pomáhajú pripraviť pre návštevníkov príjemné tri dni. Spolupráca s Nota bene je veľmi cenná tým, že upozorňuje na dôležitú tému a robí to skvelým spôsobom," hovorí Michal Kaščák, organizátor festivalu Pohoda.

 

V Bratislave už uniformovaní pomocníci pracujú viac ako rok a pol. Na hlavnej železničnej stanici, ktorá nemá eskalátory ani výťahy, odpracovali 7500 hodín a cestujúcim preniesli 750 ton batožiny. Doteraz projekt pomohol 11 ľuďom, ktorí zažili skúsenosť bezdomovectva. Aktuálne ich pracuje na stanici šesť.

 

Cieľom projektu je pomôcť predajcom Nota bene, ktorým život položil do cesty aj ďalšiu prekážku v podobe dlhov. Vďaka zamestnaniu na trvalý pracovný pomer pre OZ Proti prúdu majú šancu pomáhať nielen iným, ale aj sebe. Nosiči si už vďaka projektu splatili viac ako 9000 eur podlžností, najmä na zdravotnom poistení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies