S B.B. Kingom sa v Indianole rozlúčili stovky ľudí

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 09:00 • 2 min
S B.B. Kingom sa v Indianole rozlúčili stovky ľudí

INDIANOLA - Americkú bluesovú legendu B.B. Kinga pochovali v sobotu v meste Indianola v štáte Mississippi, napísala v noci nadnes agentúra DPA a dodala, že na štvorhodinovej poslednej rozlúčke s legendárnym gitaristom sa v Misionárskom baptistickom kostole Bell Grove zúčastnili stovky ľudí.

slovakia

left justify in out

Člen americkej Snemovne reprezentantov za štát Mississippi Bennie Thompson prečítal počas smútočného obradu listy prezidenta Baracka Obamu a jeho predchodcu Billa Clintona. "Blues stratil svojho kráľa a Amerika prišla o legendu," napísal Obama, podľa ktorého nikto nepracoval tvrdšie ako B.B. King. Clinton, hrajúci na saxofón, zasa pripomenul, že si s B.B. Kingom zahral dva koncerty.

 

"Navždy bude kráľom bluesu," prihovoril sa prítomným prostredníctvom vopred nahraného zvukového odkazu americký hudobník Stevie Wonder.

 

Do kostola sa podľa agentúry AP zmestilo okolo 500 smútiacich, ďalších 200 obdivovateľov tohto významného hudobníka sledovalo smútočnú ceremóniu premietanú na obrazovkách v priestoroch priliehajúcich ku kostolu.

 

B.B. King zomrel 14. mája v Las Vegas ako 89-ročný, po dlhých rokoch boja s cukrovkou, hudobník si prial byť pochovaný v meste Indianola, ktoré pokladal za svoj domov.

 

B.B. King je považovaný za jedného z najlepších a najuznávanejších bluesových umelcov všetkých čias. Ovplyvnil generáciu rockových gitaristov, počínajúc Ericom Claptonom a Steviem Rayom Vaughanom končiac.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies