Ryuichi Sakamoto má rakovinu hltana

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:26 • 2 min
Ryuichi Sakamoto má rakovinu hltana

LOS ANGELES - Japonský hudobný skladateľ Ryuichi Sakamoto má rakovinu hltana. Šesťdesiatdvaročný rodák z Tokia odvolal všetky pracovné povinnosti a chce sa plne sústrediť na liečbu choroby.

slovakia

left justify in out

"Dlho som premýšľal a zvažoval som ďalší postup, ale rozhodol som sa dať si pracovnú pauzu a sústrediť sa na liečbu. Je mi skutočne ľúto, že mnohým ľuďom týmto rozhodnutím spôsobím veľké nepríjemnosti, no na prvom mieste je zdravie. Prosím, majte so mnou strpenie, kým si dám zdravie opäť do poriadku. Sľubujem, že keď sa úplne zotavím, vrátim sa," uviedol Sakamoto, ktorý sa nezúčastní ani na Sapporo International Art Festivale. Podujatie, na ktorého prípravách sa skladateľ podieľal ostatné dva roky, sa bude konať od 19. júla do 28. septembra v japonskom meste Sapporo.

 

Ryuichi Sakamoto sa narodil 17. januára 1952. Kariéru odštartoval v roku 1978 ako klávesák formácie Yellow Magic Orchestra, známej aj pod skratkou YMO, s ktorou vydal debutovú eponymnú nahrávku v roku 1978. Okrem toho uviedli na trh aj ďalšie počiny ako napríklad Solid State Survivor (1979), BGM (1981), Naughty Boys (1983) či Technodon (1993). Sakamoto získal Oscara, Zlatý glóbus a tiež Grammy ako spoluautor hudby k filmu Posledný cisár (1987). Spolu s Richardom Horowitzom si vyslúžil Zlatý glóbus aj za hudbu k snímke Nebo, čo nás chráni (1990). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies