Rytmus je fenomén: Jeho film Sídliskový sen videlo počas otváracieho víkendu vyše 43-tisíc divákov

NETKY.SK • 25 August 2015, 12:00 • 2 min
Rytmus je fenomén: Jeho film Sídliskový sen videlo počas otváracieho víkendu vyše 43-tisíc divákov

BRATISLAVA - Nový slovensko-český film Rytmus sídliskový sen prilákal počas otváracieho víkendu do našich kín 43.189 divákov.

slovakia

left justify in out

Umiestnil sa tak na druhej priečke (za filmom 38 s počtom divákov 49.314) historicky najlepších otváracích víkendov slovenského filmu od roku 1993.

 

Dokument rozpráva príbeh najznámejšieho slovenského rapera Patrika "Rytmusa" Vrbovského. Za dlhé roky pôsobenia na slovenskej i českej hip-hopovej scéne si vybudoval imidž rapera, ktorý si nekladie servítku pred ústa, má rád luxus, ale predovšetkým vie, ako zaujať. Svoje súkromie si vždy dobre strážil a len z jeho textov mohol človek vycítiť, že jeho cesta na vrchol možno nebola úplne jednoduchá. O svojej rodine a detstve prehovoril otvorene v novom dokumente.

 

Režisérom, scenáristom a producentom filmu je Miro Drobný, ktorému sa podarilo získať si Patrikovu dôveru a to hneď na niekoľko rokov. Počas nich zaznamenával jeho osobný rozvoj, zbieral archívne záznamy a unikátne výpovede umelcovho najbližšieho okolia a rodiny.

 

 

Divácky záujem o film venovaný raperovi neustále pretrváva a to nielen vo veľkých mestách, ale aj v tých menších, ako napríklad Piešťany, Trstená, Skalica, Sereď, Galanta či Lučenec. "Multikiná museli na poslednú chvíľu pre nadmerný záujem pridávať predstavenia a to najmä v Bratislave, Košiciach a Trenčíne. Dokonca ani Rómovia si nenechali film ujsť a prekvapili mestá, kde návštevnosť v kinách býva obvykle veľmi nízka, napríklad Spišská Nová Ves či Rimavská Sobota," TASR informovala Martina Kalová, PR manažérka distribučnej spoločnosti Itafilm, ktorá film do kín uviedla 20. augusta.

 

Film Rytmus sídliskový sen nie je o lesku, sláve a kariére slovenskej hviezdy. Ide o jednoduchú výpoveď muža, ktorý si tvrdou prácou len splnil svoj sen a teraz verejne vystúpil, aby prerozprával svoj životný príbeh a traumy, s ktorými sa dlho nedokázal vyrovnať.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies