Rytmus na svojich koncertoch s orchestrom očakáva skalných fanúšikov aj zvedavcov

NETKY.SK • 23 December 2017, 09:30 • 2 min
Rytmus na svojich koncertoch s orchestrom očakáva skalných fanúšikov aj zvedavcov

BRATISLAVA - Slovenský rapper Rytmus očakáva, že na jeho blížiace sa koncerty so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, ktoré sa uskutočnia 26. decembra v bratislavskej Incheba Expo Aréne, sa príde pozrieť široká paleta ľudí.

slovakia

left justify in out

„Mám za sebou na slovenské pomery celkom bohatú kariéru, čo sa týka hip-hopu - aj sólovú kariéru, aj Kontrafakt kariéru, absolvoval som veľa koncertov, odrástlo na mne veľa fanúšikov, ktorí so mnou žijú od 90. rokov a keď sme vypustili s Ľubom Šrámkom informáciu, že ideme robiť projekt s orchestrom, tak mi písalo aj veľa ľudí, ktorí by som ani nečakal, že by sa na to chceli prísť pozrieť. Takže prídu moji skalní, prídu fanúšikovia orchestra a prídu aj nejakí ľudia zo zvedavosti, bude tam celkom pekný mix,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

Na koncertoch plánuje divákov a diváčky i prekvapiť. „Každý sa zamýšľa, aké by to malo byť, no ja som väčšinou taký, že urobím to, čo práve nikto nečaká. Keď odo mňa niekto niečo očakáva, tak just pomýšľam na to, aby to bolo úplne inak. Ale nerozmýšľam nad tým zas stále, podľa mňa to pocítim až počas generálky, akú to bude mať energiu a ako by som sa mal na tie koncerty napríklad obliecť... Na promo fotke, ktorú sme vypustili s prvými informáciami, to bolo celé poňaté tak elegánsky, uvidíme, ako to bude naozaj,“ poznamenal Rytmus, ktorý počas oboch vystúpení odrapuje zhruba 40 slôh. „Nebudú tam celé skladby, len slohy, ktoré sa budú cez seba prelínať. Bude to ako namixované. Poslal som Ľubovi všetky skladby, ktoré chcem, aby tam odzneli, prípadne aj aký nástroj by sa mi do ktorej pasáže hodil a on to celé zaranžoval a napísal party pre orchester. Základnú hudobnú líniu bude držať kapela v zložení Eugen Vizváry, Tomáš Gajlík, Richard Csino a Dávid Hodek a okrem nich tam bude ďalších šesťdesiat ľudí, aby ten základ dofarbili. Budú tam samé kapacity, nemyslím si teda, že by to malo pôsobiť nejako detsky alebo amatérsky. Teším sa na to,“ podotkol známy rapper.

Šesťdesiatštyri ľudí za Rytmusom na pódiu ešte nikdy nestálo, napriek tomu však podľa vlastných slov nemá žiadnu trému. „Nie je to vôbec stres, ja som sa pre to narodil, milujem to, kiežby bolo za mnou aj stopäťdesiat ľudí! Objavil som v živote niečo, čo ma nabíja, čo mi robí dobre a ja to šľachtím. Som rád za túto možnosť, teším sa, že sme sa pustili do takéhoto projektu. Ja tam v podstate ani nemám čo pokaziť, lebo si len zarapujem svoj part. Ide skôr o to, kde ubrať, kedy začať rapovať, ako to zmohutniť, keď príde refrén, kedy sa ideme hrať s emóciami a ako to celé skončí,“ priblížil rapper. „O projektoch so symfonickým orchestrom mám zároveň aj celkom prehľad, rád si vypočujem aj originál symfóniu alebo filmové soundtracky a rapové skladby v prevedení s orchestrom. Vo svete už veľa rapperov spolupracovalo s orchestrom, takže tie princípy sú už zadefinované a my ideme podľa nich. Na Slovensku je to nové, no ja som si vždy hovoril, že keď raz na to dozriem, takéto niečo chcem, lebo je to naozaj silné,“ uzavrel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies