Rychtář dopísal na Bartošovej list dátum: Hrozí mu 12 rokov väzenia!

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:28 • 2 min
Rychtář dopísal na Bartošovej list dátum: Hrozí mu 12 rokov väzenia!

PRAHA – Manžel tragicky zosnulej českej speváčky Ivety Bartošovej (†48) Josef Rychtář (56) sa priznal, že na list pre Bartošovej syna Artura dopísal štyri dni pred Ivetinou samovraždou dátum. Podľa Českého portálu blesk.cz mu za zatajenie tejto informácie hrozí spoluúčasť na samovražde, za ktorú môže dostať až 12 rokov!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Josef Rychtář našiel v piatok 25.4 list na rozlúčku od Ivety Bartošovej, ktorý bol určený pre jej syna Artura Štaidla (17). Rychtář mal zavolať pomoc – buď políciu, alebo lekára, avšak nespravil tak.

 

img

 

Český zákon definuje spoluúčasť na samovražde podľa paragrafu č. 144 Trestného zákonníka: „Kto iného pohne k samovražde alebo inému k samovražde pomáha, bude potrestaný, došlo aspoň k pokusu o samovraždu, odňatím slobody až na tri roky.“

 

Ak by vyšetrovatelia zistili, že Rychtář dohnal Ivetu Bartošovú k samovražde, alebo jej k tomu pomohol mohol by podľa paragrafu č. 144 dostať až tri roky za mrežami. Avšak jeho trest by mohol byť vyšší ak by speváčku vyhlásili za osobu s duševnou poruchou. V takomto prípade by mohol dostať 5 až 12 rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies